Zázvorovo-mangová štrúdľa
Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 22. decembra 2016
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 22. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zázvor ošúpeme a nakrájame na jemné plátky tak, aby sme sa zbavili vlákien. Mango nakrájame na rezance a povaríme na panvici s lyžicou cukru a necháme z neho odpariť čo najviac vody. Dáme vychladnúť.
- 2
Cukor vymiešame s tvarohom a vajíčkami tak, aby sa tvaroh nerozpustil. Vychladnuté rozvarené mango so zázvorom zmiešame s tvarohom. Pláty filo cesta potrieme roztopeným maslom a poukladáme na seba 2 vrstvy.
- 3
Plát cesta posypeme maslovo-zázvorovou mrveničkou. Na mrveničku poukladáme tvarohovo-mangovú zmes. Zabalíme, potrieme maslom a posypeme mrveničkou aj zvrchu. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu