Postup
-
1
Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po častiach do nej vmiešame studené mlieko. Potom pridáme aj cibuľu, ktorú sme pokrájali, soľ, korenie a varíme približne 20 minút. Nakoniec omáčku precedíme.
- 2
Na masle asi 2 minúty podusíme očistené šampiňóny, ktoré sme pokrájali na tenké rezance, pridáme k nim bešamelovú omáčku, soľ, korenie a petržlenovú vňať, ktorú sme posekali.
- 3
Cesto poriadne vyvaľkáme a povykrajujeme štvorce so stranou približne 7cm. Do každého vykrojeného štvorca dáme kl už pripravenej, vychladenej zmesi, okraje navlhčíme, priečne preložíme a poriadne spojíme. Nakoniec ešte potrieme žĺtkom, ktoré sme rozšľahali a pečieme v horúcej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu