
Terina zo pstruha a zeleninky
Pstruha zbavíme hlavy a nakrájame ho na plátky. Osolené a okorenené mäso stočíme a zabalíme do...

Pstruh na cibuľke a na paradajkách dia
Pstruhy umyjeme a osušíme a posolíme a okoreníme korením na ryby, naplníme cibuľou a paradajkami...

Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi
Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút...

Kuriatka vo fazuľkovom prívarku
Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme nové korenie, bobkový list, fazuľové...

Zmrzlina Créme Fraiche
lahodná osvěžující zmrzlina podle http://www. bbcgoodfood. com/recipes/2358649/crme-frache-ice-cream

Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Na záver som pridala na tanier aj jadierka z granátového jablka, asi zvláštna kombinácia ale vrelo...

Grilované zeleninové papriky
Papriky zbavíme jadrovníkov, potrieme olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme domäkka.

Hrozienkové bagetky
Vyskúšala som nový typ bagiet s hrozienkami a boli dokonalé. Správne chrumkavé a lahodné. Ak...

Mrkvové guľky
Mrkvové guľky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu alebo doplnené piškótami ako dezert. Ak chceme viac...

Kuracia veža prekladaná baklažánom
Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, ...

Čokotortička, crème brûlée a čokoládová pena
Biskvit: žĺtky s cukrom vyšľaháme, pomaly prilejeme bielky. Maslo a čokoládu rozpustíme. Kakao, ...

Kuracie makové prsty
Cez sviatky som jedla u kamošky makové rezne, tak ponúkam upravený recept...

Chlieb so sušenými rajčinami
Chlieb ochutený sušenými rajčinami, naloženými v olivovom oleji, spolu s bylinkami a cesnakom... to...

Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)
Karamel: Do malého hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu a cukor. Pomiešame a zohrejeme pomaly, kým okraje zmesi...

Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato....

Čučoriedková roláda
Tento recept mám strašne rada je veľmi dobrý a mäkký priamo sa vám rozplíva na jazyku

Špeciálne kačacie prsia
Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s...

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Lahodná bôčiková roláda
Bravčový bôčik zomelieme, dochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko a všetko dobre...

Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame...

Cuketový koláč naslano
Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút odstáť, aby pustila vodu. Po odstátí z...

Kávové rezy
Dva plechy vymažeme. Na dosku nasypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme cukor, kakao,...

Krupicový nákyp s marhuľami
Tento nákyp robievam dcérke a veľmi jej chutí (a priznám sa, že aj mne). Tak...

Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom
Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú...