
Peamuffs - muffiny z arašidového masla
Opäť skúšam z knihy Sladkosti bez výčitiek, trošku upravený recept :)

Pečené papriky plnené dvomi druhmi syra podávané s plantainom
Motivácia je už viac ako 70-ročná. Pochádza od mojej mamičky presladkej....

Korenené rolády a roládky z kysnutého cesta
Tento druh slaného koláča som jedla u mojej starej mamy. Najčastejšie ho robila k polievkam, ...

Slaninovo - šunkové fašírky
no trebalo niečo vydumať do prívarku :) :) :) tak tu je môj nápad .....

Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...

Apple Pie podľa Mariny Laduda
Speváčka a skladateľka Marina Laduda nám upiekla tradičný americký Apple Pie, ktorý však môžete naplniť aj...

Veľkonočný mazanec
Urobíme si kvások (mlieko, trocha cukru). Do pekárničky vkladáme mokré a suché suroviny a spracujeme na...

Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

Tiramisu guľôčky
Piškóty nalámeme na menšie kúsky. Uvaríme espresso kávu, pridáme do nej amaretto alebo rum a cukor....

Kačacie mäso na póre
Papriku a kačacie prsia pokrájame na pásiky, pór na kolieska. Do horúceho tuku dáme zázvor,...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Ryba v soľno chlebovej kruste
Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však...

Smotanovo-papriková nátierka
Jednoduchá, zdravá a hlavne chtná, pripomína syr Lúčina, ak sa urobí bez príchute

Jednoduchá piškótová roláda s jahodovým džemom
Ak ste na sviatky nestihli ešte nič upiecť, túto roládu naplnenú chutným džemom budete mať hotovú...

Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

Banánová polievka
náhodou som tento recept objavila v jednom časopise a pretože mám veľmi rada netradičné chute, tak...

Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...

Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...

Pražma na zelenine
Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj vnútri, kam vložíme...

Domáci chlebík
Do pohara si odlejete polovice vlaznej vody pridate praskovy cukor a drozdie a nechate aby ti drozdie...

Lístkové rolky s kapustovo-syrovou plnkou
Čínsku kapustu nakrájame na drobné kocky a nasolíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do štvorca. Vykrojíme dvanásť štvorcov.

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Kapor so šalviou
Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v...

Šafránový kuskus zapečený v paprike
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré zaujme svojou exotickosťou, napriek jednoduchosti prípravy.

Špukové chrumkavé slimáky
Prečo Špukové? Podľa najväčšieho jedáka týchto slimákov. Niekto si povzdychne : "Už zase slimáky!!!" a možno...

Lúsky s karfiolom na strúhanke
Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme...

Ružové palacinky
Vyskúšala som a podarili sa. už tu mám vínové, mriežkované, pásikavé, kakaové, ...