Foto: monnikka
Zaujala ma plnka z receptu v staršom časopise, tak som ňou naplnila moje osvedčené pečivko.
Suroviny
250 g |
|
120 g |
|
2 bal. s mandľovou príchuťov |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
100 g rozpustená |
|
100 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Na dosku preosejeme múku, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, pudingové prášky/ak nemáte mandlový môže byť vanilkový, kokosový/, maslo a vajcia, vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme a formičkou vykrajujeme kolieska. Ukladáme na plech vymazaný tukom a upečieme doružova. Vychladnuté spájame po dve kolieska pripravenou plnkou.
- 2
Marcipán nastrúhame, pridáme maslo vymiešané s rozpustenou čokoládou a spolu vymiešame. /Čokoládu rozpúšťame nad parou bez pridania tuku./
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu