Hrachová sedliacka polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1,5 l
40 g
50 g
1 ks
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Hrach umyjeme a namočíme deň pred varením. Varíme ho v tej vode, v ktorej bol hrach namočený. Keď je hrach polomäkký, pridáme očistený a na kocky pokrájaný zeler i zemiaky.

  2. 2

    Na masti si pripravíme cibuľovú zápražku, ktorú zriedime vychladnutým vývarom z hrachu.

  3. 3

    Všetko spojíme, dobre povaríme, osolíme, okoreníme a doplníme umytou, posekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia