Čokoládová torta s letným ovocím
majiteľka Penziónu DIANA v Piešťanoch, 25. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Čarovanie s letným ovocím nepotrebuje žiadnu mágiu. Plody kríkov a stromov sú zázračné samy osebe. Stačí len trochu kulinárskej fantázie a nesieme na stôl dobroty úžasných farieb, vôní a chutí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg (podľa sezóny) |
|
3 ks |
|
1 PL horúca |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1/2 bal |
|
1 zarovnaná PL |
|
Krém: | |
500 g (alebo jemný tvaroh) |
|
1 bal |
|
podľa chuti (alebo med) |
|
100 g (alebo horká) |
|
1 plátok |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme biskvit. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom. Keď je zmes vyšľahaná, prilejeme lyžicu horúcej vody. Vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom. Tortovú formu s priemerom 26 – 28 cm vymastíme, vysypeme múkou a vlejeme zmes. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C.
- 2
Medzitým vymiešame v kuchynskom robote mascarpone s vanilkovým cukrom a medom alebo práškovým cukrom. Čokoládu zohrejeme v miske nad parou a ešte teplú pomaly za stáleho miešania prilejeme k mascarponovej hmote. Ak chceme hmotu tuhšiu, dáme do vody napučať plátok želatíny a v hrnčeku zohrejeme 100 ml smotany. Keď je želatína napučaná, preložíme ju do teplej, nie horúcej smotany, zamiešame a celé za stáleho miešania vlejeme do tvarohovej hmoty.
- 3
Kým upečený korpus vychladne, tvarohovú hmotu dáme do chladničky trochu stuhnúť. Potom korpus vyberieme z formy, obrátime ho a vrátime späť do formy. Na korpus rozotrieme krém a poukladáme podľa fantázie ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu