Foto: marienka44
Pravidelne dostávam do mojej e-mailovej schránky zo stránky www.oetker.sk nové recepty a toto je posledný novoročný tip na vynikajúci a ľahký múčnik. Ja som Zobraziť celý popisPravidelne dostávam do mojej e-mailovej schránky zo stránky www.oetker.sk nové recepty a toto je posledný novoročný tip na vynikajúci a ľahký múčnik. Ja som to pozmenila a cesto som upiekla v bábovkovej forme.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
240 g (po odkvapkaní) |
|
100 g zmäknuté (alebo rastl. tuk) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
3 ks |
|
250 g |
|
300 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
20 ks |
|
Poleva: | |
2 PL |
|
2 PL (vlažná) |
|
Postup
-
1
1. Na prípravu cesta necháme marhule dôkladne odkvapkať na sitku a nakrájame ich na malé kúsky.
- 2
2. Maslo alebo margarín vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu. Postupne pridáme vajcia. Každé vajce šľaháme na najvyššom stupni asi pol minúty. Do hmoty zašľaháme tvaroh a citrónovú šťavu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a v dvoch dávkach na strednom stupni krátko zašľaháme. Ručne pomocou varechy vmiešame kúsky marhúľ.
- 3
3. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vložíme do priehlbín mandle. Cesto nanesieme pomocou dvoch polievkových lyžíc po kôpkach na mandle tak, aby mandle zostali v priehlbinách, a povrch uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4
4. Upečený veniec necháme 10 minút vychladnúť vo forme na veniec , priemer 26 cm, uvoľníme a vyklopíme
- 5
5. Na prípravu polevy prepasírujeme džem cez sitko, pridáme vodu a v malom hrnci za stáleho miešania krátko povaríme. Nanesieme na povrch korpusu pomocou štetca alebo pierka a necháme vychladnúť. Ja som mala po ruke čokoládovú polevu v malej jenskej miske, tak som použila túto. Nanášala som ju štetcom, ale nie som spokojná s celkovým vzhľadom bábovky. Ale chutila, hlavne vnukovi. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu