Tvarohový veniec s marhuľami

marienka44 - fotkamarienka44, 19. januára 2013

Pravidelne dostávam do mojej e-mailovej schránky zo stránky www.oetker.sk nové recepty a toto je posledný novoročný tip na vynikajúci a ľahký múčnik. Ja som Zobraziť celý popisPravidelne dostávam do mojej e-mailovej schránky zo stránky www.oetker.sk nové recepty a toto je posledný novoročný tip na vynikajúci a ľahký múčnik. Ja som to pozmenila a cesto som upiekla v bábovkovej forme.

20
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g (po odkvapkaní)
100 g zmäknuté (alebo rastl. tuk)
150 g
1 ks
1/2 ČL
3 ks
250 g
300 g
1 PL
1 ks
20 ks
Poleva:
2 PL
2 PL (vlažná)




Postup

  1. 1

    1. Na prípravu cesta necháme marhule dôkladne odkvapkať na sitku a nakrájame ich na malé kúsky.

  2. 2

    2. Maslo alebo margarín vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu. Postupne pridáme vajcia. Každé vajce šľaháme na najvyššom stupni asi pol minúty. Do hmoty zašľaháme tvaroh a citrónovú šťavu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a v dvoch dávkach na strednom stupni krátko zašľaháme. Ručne pomocou varechy vmiešame kúsky marhúľ.

  3. 3

    3. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vložíme do priehlbín mandle. Cesto nanesieme pomocou dvoch polievkových lyžíc po kôpkach na mandle tak, aby mandle zostali v priehlbinách, a povrch uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  4. 4

    4. Upečený veniec necháme 10 minút vychladnúť vo forme na veniec , priemer 26 cm, uvoľníme a vyklopíme

  5. 5

    5. Na prípravu polevy prepasírujeme džem cez sitko, pridáme vodu a v malom hrnci za stáleho miešania krátko povaríme. Nanesieme na povrch korpusu pomocou štetca alebo pierka a necháme vychladnúť. Ja som mala po ruke čokoládovú polevu v malej jenskej miske, tak som použila túto. Nanášala som ju štetcom, ale nie som spokojná s celkovým vzhľadom bábovky. Ale chutila, hlavne vnukovi. :-)

    Tvarohový veniec s marhuľami - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Práve dnes som potrebovala upiecť niečo s marhuľami, nech sa mi uvoľní miesto a vybrala som si @cistinkin béleš. Tvoj venček má veľa chutí: tvaroh, ovocie, mandle, čokoláda - pre každého niečo.
radulienka
Bábovečka na pohľad nie je taká krásna, ale určite chutila, škoda, že si nedala rez, nevadí, vyskúšam, určite je to šťavnaté, vďaka za recept...
marta23
Poznám tvoje kuchárske umenie, dáš si záležať. Určite chutí celej rodine. Tie marhule v ceste dali tomu sviežosť. Mňňňňam
abend
@marienka44- šikovná Fraštačanka- ten tvaroh má byť krémový alebo hrudkovitý? Vďaka za odpoveď.
marienka44
Asi vymenim uvodny obrazok, lebo sa mi nepaci. Povrch babovky bol porezny a zle sa nanasala cokoladova poeva stetcom. Zaroven som davala pozor, aby som nazamalovala efektné mandle, ktore sa zapiekli na spodok formy. Kto vie, ake by to bolo s tou polevou lekvarovou, ako doporucuje Dr. Oetker?
evanaaa
@marienka44 , nič nemeň, obrázok možno nie je ostrý, ale na vzhľade vrchu tak nezáleží, vnútri je iste dobrý, myslím, že je celý fajn, podobnú formu tuším mám, alebo je nižšia, neviem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia