Figový crumble
Figový crumble

Figový crumble s medom a ovsenými vločkami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 9. septembra 2024
Figový crumble s medom a ovsenými vločkami
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g čerstvé
2 PL
1/2 ks
1/2 ks
Na posýpku:
150 g
120 g (alebo nasekané orechy)
100 g
50 g
 štipka
1/2 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Figy umyjeme, odstopkujeme, nakrájame na štvrtinky a poukladáme do zapekacej formy, polejeme medom, citrónovou aj pomarančovou šťavou a posypeme čerstvo nastrúhanou citrónovou a pomarančovou kôrou.

  2. 2

    Na posýpku pridáme k maslu ovsené vločky alebo najemno nasekané oriešky s múkou, cukrom, so škoricou, s vanilkou a so štipkou soli. Prstami vypracujeme sypkú mrveničku a rovnomerne ňou posypeme figy.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút do chrumkava.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia