Figový crumble s medom a ovsenými vločkami
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 9. septembra 2024
foodblog Medové motúzy, 9. septembra 2024
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g čerstvé |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
Na posýpku: | |
150 g |
|
120 g (alebo nasekané orechy) |
|
100 g |
|
50 g |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Figy umyjeme, odstopkujeme, nakrájame na štvrtinky a poukladáme do zapekacej formy, polejeme medom, citrónovou aj pomarančovou šťavou a posypeme čerstvo nastrúhanou citrónovou a pomarančovou kôrou.
- 2
Na posýpku pridáme k maslu ovsené vločky alebo najemno nasekané oriešky s múkou, cukrom, so škoricou, s vanilkou a so štipkou soli. Prstami vypracujeme sypkú mrveničku a rovnomerne ňou posypeme figy.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút do chrumkava.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu