Bosonožské koláče

martin10 - bez fotkymartin10, 28. apríla 2013

Recept pochádza z internetu, je to výborný recept, je to podobné ako pečené buchty kysnuté so slivkovou, makovou, orechovou alebo tvarohovou náplňou. Najlepšia plnka je Zobraziť celý popisRecept pochádza z internetu, je to výborný recept, je to podobné ako pečené buchty kysnuté so slivkovou, makovou, orechovou alebo tvarohovou náplňou. Najlepšia plnka je slivkový lekvár. Ja osobne som to robil už dva-krát

40-50
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
300 g
štipka g
500 ml
80 g
250 g
15 - 20 ml
250 g
8 - 10 ks
Plnka:
500 g




Postup

  1. 1

    Múku osolíme, z mlieka trochu cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme 5-10 minút kysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí dáme do múky kvások, roztopené maslo a vymiešané žľtky s cukrom. Vypracujeme na vláčne cesto ktoré má bubliny. Po vymiešaní dáme olej na zvláčnenie cesta. Dáme kysnúť na cca 1 hodinu na teplé miesto.

  3. 3

    Po vykysnutí cesta ho vyvaľkáme a rozdelíme na kocky do každej dáme lekvár. Buchtu zavrieme do batôžka šak viete:) dáme na plech a nemáme ešte podkysnúť na 20 minút. Potom dáme piecť na 180°C cca 20 minút. Po upečení pocukrujeme a zakryjeme čistou utierkou aspoň na 1 hodinu. Po vychladnutí ostáva už len ochutnať:) Prajeme Vám dobrú chuť

Diskusia k receptu

radost
...hmmm...to je drahé pečenie...a že bosonohé...a vajcia tam idú mnohé...:-(
skús bez vajca-budú rovnako dobré...či nie?
luss44
a prečo bosonožské? ale môžu byť dobručké s tým slivkovým lekvárom, ochutnala by som, buchty s toľkými žĺtkami som ešte veru nejedla
evanaaa
Aj tak by som si dala, je to iste dvojnásobné množstvo, ak si všimnete, z kila múky, aj droždia dosť, ale aj tak - veľa žĺtkov, no, ak sa už piekli, iste sú dobré.
violetacamorova



@Martin ak si robil podla toho receptu, tak aj mna zaujal, ale este som nenasla cas ho vyskusat, vyzeraju naozaj zaujimavo - take sviatocne s tymi zltkami :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia