Recept pochádza z internetu, je to výborný recept, je to podobné ako pečené buchty kysnuté so slivkovou, makovou, orechovou alebo tvarohovou náplňou. Najlepšia plnka je Zobraziť celý popisRecept pochádza z internetu, je to výborný recept, je to podobné ako pečené buchty kysnuté so slivkovou, makovou, orechovou alebo tvarohovou náplňou. Najlepšia plnka je slivkový lekvár. Ja osobne som to robil už dva-krát
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku osolíme, z mlieka trochu cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme 5-10 minút kysnúť.
- 2
Po vykysnutí dáme do múky kvások, roztopené maslo a vymiešané žľtky s cukrom. Vypracujeme na vláčne cesto ktoré má bubliny. Po vymiešaní dáme olej na zvláčnenie cesta. Dáme kysnúť na cca 1 hodinu na teplé miesto.
- 3
Po vykysnutí cesta ho vyvaľkáme a rozdelíme na kocky do každej dáme lekvár. Buchtu zavrieme do batôžka šak viete:) dáme na plech a nemáme ešte podkysnúť na 20 minút. Potom dáme piecť na 180°C cca 20 minút. Po upečení pocukrujeme a zakryjeme čistou utierkou aspoň na 1 hodinu. Po vychladnutí ostáva už len ochutnať:) Prajeme Vám dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skús bez vajca-budú rovnako dobré...či nie?
@Martin ak si robil podla toho receptu, tak aj mna zaujal, ale este som nenasla cas ho vyskusat, vyzeraju naozaj zaujimavo - take sviatocne s tymi zltkami :)