
Cestoviny s hríbmi a kukuricou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...

Liptovské lokše
Urobime si cesto ako na zemiakove placky (mozno trošičku hustejšie), Plech vymastime mastou a cesto rozotrieme ,...

Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Šalát z červenej kapusty
Očistenú červenú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do sklenej misy, posolíme a necháme 20–30 minút...

Zeleninová polievka mojej mamičky
Túto polievočku mamina zvykne často variť. Má veľmi rada zeleninku a toto jedlo zvládne o polnoci...

Směs z kuřecích jater a prsou se sladkou chilli
Tuhle směs bych mohl nazvat " pan ma rad ". Máme ve Znojmě jednu asijskou restauraci...

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.

Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...

Ovocná ryža
Včera som piekla džudo pre maminu kolegynu na oslavu:)... a zvýšila sa mi šťava z...

Cuketový quiche
U mna zacaka cuketova sezona. Na mojich potulkach po internete ma zaujal tento recept. Zaujala...

Medailónky na víne s borievkami
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny...

Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...

Cuketový koláč s ovocnou a čokoládovou polevou
Jemný koláčik doplnený o obľúbené chute lesného ovocia, čokolády a maku.

Rýchly tmavý chlieb bez lepku pečený vo forme
Zo 100 ml vlažnej vody, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút...

Majonéza bez vajec plus tatarská omáčka
Mlieko horčicu soľ a cit. šťavu dame do mixera a šľahame po troške pridavame olej kym majoneza...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Kuracie prsia s krabími tyčinkami
Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept. Chutí aj tím čo nemajú radi krabie tyčinky.

Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Polievka z čerstvých rajčín s rokfortom
Táto polievočka je veľmi dobrá a veľmi rýchlo hotová ... recept som našla v akomsi...

Tekvicová/cuketová nátierka
Jednoduchá a chutná nátierka, vyskúšajte. Množstvo surovín závisí najmä od veľkosti tekvice/cukety, uvádzané sú...

Nakladané sladkokyslé všetkomožné....
Pamätáte sa na Moravanku? Za mojej mladosti sme si ju kupovali aj do práce. Šikovné malé flašky...

Fit muffinky
Skúšala som niečo z múk čo som pokúpila a vznikli tieto muffinky :-) a sú vynikajúce ......