Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom fotorecept
Foto: eviana
Niečo pre milovníkov chilli a v tomto ročnom období aj ideálne na "vypálenie bacilov" :)
porcie
príprava
Postup
-
1
...pripravíme si suroviny - počas pracovného procesu mi brnkli do nôty ešte cibuľa a "srdiečko" - vnútro zelenej časti póru, plus soľ a korenie samozrejme
-
2
...camembert nakrájame na kocky (nakrájala som si polovicu - polkruh - camembertu na plátky cca 2 mm hrubé, prekrojila po dĺžke na polovicu a potom som krájala na cca 2 mm široké pásiky), chilli papričku aj so zrniečkami celú na malé kúsky, pór a cibuľu tiež na kúsky. Cibuľu posolíme, aby trošku zmäkla.
-
3
...do misy si dáme 3 plátky zmäknutého masla - cca 50 g
-
4
...pridáme nasekané suroviny
-
5
...zmiešame s maslom
-
6
...pridáme jogurt a majonézu, mleté čierne korenie
-
7
...všetko spolu zmiešame do kompaktnej hmoty - kto má rád jemné nátierky môže rozmixovat ponorným mixérom, ale ja som chcela, aby bola takáto rustikálna. Dúfam, že Vám bude chutiť tak ako nám :)
zbožňujem pikantné :-)
a jasne vínečko dobré k tomu si prosím, pivečko by tiež išlo - ale to ja nie, ja som vinár :-)
nádherné žravé chuť vzbudzujúce foto a za všetko 5**** - ako iináč?
PS: ešte nejaký ten recepis s afrodiziakami mám v rukávje :)
Ďakujem Ti za milé slová, budem rada ak vyskúšate a dáte mi vedieť ako chutilo :)