Orientálna cuketa

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 20. júla 2012

Minulý týždeň mi receptúru aj s plnou prepravnou umelohmotnou nádobou priniesla kolegyňa. Mňááám! Pred dvoma dňami som sa pustila do varenia a fotenia. Vo Zobraziť celý popisMinulý týždeň mi receptúru aj s plnou prepravnou umelohmotnou nádobou priniesla kolegyňa. Mňááám! Pred dvoma dňami som sa pustila do varenia a fotenia. Vo variaco - fotiacom zápale som roztrepala fotoaparát a ani náš ,,admin domáci" nedokázal zachrániť fotky z pamäťovej karty. Dnes to teda bude bez obrázkového postupu ale dúfam, že aj tak zaujme. Slovami mojej rodiny: ,,Je to vysoko jedlé!"

4
porcie

Suroviny

800 g
1 ks
2 lyžičky kopcovité
1 lyžička
2 lyžice
1 ks
2 ks
3-4 strúčky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Cuketu očistíme, prekrojíme, vnútro vydlabeme a nakrájame na kocky asi 1x1 cm. Cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú cuketu, cukor (ja som zabudla) a všetky koreniny. Cvrkneme trošku vody, asi pol deci a dusíme prikryté cca 10 minút. Potom pridáme nakrájanú papriku na rezance, rajčiny na kocky a kečup, podľa potreby dochutíme koreninami. Ešte chvíľku podusíme (nesmie sa rozvariť) a podávame s ryžou, cestovinami, alebo len ku grilovanému mäsu. My sme mali zemiačiky, kuracie medajlóny a cuketu. Miesto mletého čili som pridala polovičku feferónky z domácej produkcie:)

Diskusia k receptu

fialka49
Veru, cukiet máme tento rok habadej, vďaka za dobrý recept.
3sandra3
cuketa na orientálny spôsob sa mi páči... vyskúšam,, tiež mám cuketky
martamm
Vyskúšam tento zaujímavý recept, s kari korením to bude super...
boruska
vyborne rychle letne jedlo, s priatelom nam velmi chutilo
elixir
Toto vyskusam, len kecupu sa asi vyhnem. Ked je niekde kecup, stracam schopnost vnimat tie ostatne chute v jedle.
Inak to vyzera super mnam, lubim cuketu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia