Minulý týždeň mi receptúru aj s plnou prepravnou umelohmotnou nádobou priniesla kolegyňa. Mňááám! Pred dvoma dňami som sa pustila do varenia a fotenia. Vo Zobraziť celý popisMinulý týždeň mi receptúru aj s plnou prepravnou umelohmotnou nádobou priniesla kolegyňa. Mňááám! Pred dvoma dňami som sa pustila do varenia a fotenia. Vo variaco - fotiacom zápale som roztrepala fotoaparát a ani náš ,,admin domáci" nedokázal zachrániť fotky z pamäťovej karty. Dnes to teda bude bez obrázkového postupu ale dúfam, že aj tak zaujme. Slovami mojej rodiny: ,,Je to vysoko jedlé!"
porcie
Postup
-
1
Cuketu očistíme, prekrojíme, vnútro vydlabeme a nakrájame na kocky asi 1x1 cm. Cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú cuketu, cukor (ja som zabudla) a všetky koreniny. Cvrkneme trošku vody, asi pol deci a dusíme prikryté cca 10 minút. Potom pridáme nakrájanú papriku na rezance, rajčiny na kocky a kečup, podľa potreby dochutíme koreninami. Ešte chvíľku podusíme (nesmie sa rozvariť) a podávame s ryžou, cestovinami, alebo len ku grilovanému mäsu. My sme mali zemiačiky, kuracie medajlóny a cuketu. Miesto mletého čili som pridala polovičku feferónky z domácej produkcie:)
Inak to vyzera super mnam, lubim cuketu.
ten kečup tam fakt necítiť