Recept je chuťovo podobný parížskym rožkom. Kôpky musia zmäknúť, preto ich pečiem aspoň 3 dni pred sviatkami. Je to výborný a ľahký recept, zvládnu Zobraziť celý popisRecept je chuťovo podobný parížskym rožkom. Kôpky musia zmäknúť, preto ich pečiem aspoň 3 dni pred sviatkami. Je to výborný a ľahký recept, zvládnu ho aj začiatočníčky.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Na kôpky zmiešame všetky suroviny, kladieme lyžičkou veľkosti orecha na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 st. dozlatista /pečie sa rýchlo, treba občas pozrieť, aby neprihoreli/.
- 2
Na krém vyšľaháme vajcia, cukor a kakao nad parou dohusta. Do vychladnutej masy zašľaháme maslo a vyšľaháme dopenista.
- 3
Z oblátok povykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska, na kolieska dáme plnku a pritlačíme kôpkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Z uvedenej dávky vyjde až 70 kusov koláčikov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu