Orechové kôpky na oblátke

tetuska - fotkatetuska, 9. decembra 2010

Recept je chuťovo podobný parížskym rožkom. Kôpky musia zmäknúť, preto ich pečiem aspoň 3 dni pred sviatkami. Je to výborný a ľahký recept, zvládnu Zobraziť celý popisRecept je chuťovo podobný parížskym rožkom. Kôpky musia zmäknúť, preto ich pečiem aspoň 3 dni pred sviatkami. Je to výborný a ľahký recept, zvládnu ho aj začiatočníčky.

60 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto na kôpky:
240 g
240 g
30 g
2 ks
Krém:
150 g
200 g, , príp. iný tuk na krém
3 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Na kôpky zmiešame všetky suroviny, kladieme lyžičkou veľkosti orecha na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 st. dozlatista /pečie sa rýchlo, treba občas pozrieť, aby neprihoreli/.

  2. 2

    Na krém vyšľaháme vajcia, cukor a kakao nad parou dohusta. Do vychladnutej masy zašľaháme maslo a vyšľaháme dopenista.

  3. 3

    Z oblátok povykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska, na kolieska dáme plnku a pritlačíme kôpkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Z uvedenej dávky vyjde až 70 kusov koláčikov.

Diskusia k receptu

jeka
ja mám ten receptík pod názvom "chriapky" už asi dvadsať rokov a môžem potvrdiť,že sú dobré, už som ich skúšala piecť aj s ovs.vločkami (namiesto orechov) a tiež ušli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia