Panenka a víno

mardo - fotkamardo, 23. januára 2012
Panenka a víno
Foto: mardo
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 strúčik
5 cerstva
1,5 dcl
1
1
1 2 lyzice
1  na podliatie
6 ks čerstvé




Postup

  1. 1

    Dnes este pridám jeden, v podstate veľmi jednoduchý recept. Všetko co budeme potrebovať je bravčová panenka, čerstvé huby, biele víno ja používam Frascati superiore pre jeho chuť, vývar, maslo, trosku muky, olivový olej, cesnak a nasekanú petržlenovu vnat. Tradične,rozpálime olej v panvici pridáme cesnak pretlačený nožom a nakrájané huby. Pekne orestujeme a zalejeme vínom. Cesnak, pokiaľ nie ste milovníci cesnaku, vyberieme, pokiaľ ho mate radi môžte ho nechať v omáčke. Prilejeme vývar, osolíme a posypeme petržlenovou vatou. Z masla si spravíme guľôčky ktoré jemne obalíme v muke a pridáme ich do nasej omáčky. Maslo nám ju krásne spoji. Tým je omáčka hotová. Poďme sa pozrieť na mäso. Panenku si nakrájame na motýliky, to jest, nakrájame ju na hrubšie plátky ktoré prekrojíme tak ze nám spodná čast ostane v celku, tak ako kniha napríklad ked ju otvoríte v strede. Veľmi jemne ho naklepeme hladkou častou tlčiku na mäso. Mali by byt skoro priesvitne. Pekne ich obalíme v muke, hladkej muke a sprudka osmahneme na olivovom oleji. K masu na panvicu pridáme nasu omáčku s hríbmi, premiešame a podávame Dobru chuť.

    Panenka a víno - obrázok 1

Diskusia k receptu

sora2
si frajer, spusta pekných , chutných receptov, baby maju s teba asi radosť
mardo
Ďakujem. Všetky dovcence sa vytanie! :-)))).
zirafninka1
Dobre, ze si prisiel. Ja nie som mäskova, tak ja obdivujem hlavne tvoje fotky, pestrost na tanieri a medene (jaj, juj, joj!) hrnce :))
mardo
Ďakujem. Hádam začnem na želanie variť. Hehe
zuzliak
ja si prosim to masko z fotky x 3 ;) Dakujem :) Skvele veci davas ;) Nech ti to vari a dzamka stale :)
jody
Veľmi inšpiratívne! Dobre som pochopila, že sa cesnak nešúpe, len neošúpaný stlačí nožom?
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
mardo- chcel by som byť tvojom hosťom a ochutnať to nebeské jedlo.
Ukladám do kk
jarunka
Pridavas super recepty. Pre koho tak vyvaras a krasne servirujes? :-))
mardo
@fik
Myslím že som niekde videl že sa aj stretávate a varite, takze možno sa tam vidíme a varime.