Foto: mardo
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dnes este pridám jeden, v podstate veľmi jednoduchý recept. Všetko co budeme potrebovať je bravčová panenka, čerstvé huby, biele víno ja používam Frascati superiore pre jeho chuť, vývar, maslo, trosku muky, olivový olej, cesnak a nasekanú petržlenovu vnat. Tradične,rozpálime olej v panvici pridáme cesnak pretlačený nožom a nakrájané huby. Pekne orestujeme a zalejeme vínom. Cesnak, pokiaľ nie ste milovníci cesnaku, vyberieme, pokiaľ ho mate radi môžte ho nechať v omáčke. Prilejeme vývar, osolíme a posypeme petržlenovou vatou. Z masla si spravíme guľôčky ktoré jemne obalíme v muke a pridáme ich do nasej omáčky. Maslo nám ju krásne spoji. Tým je omáčka hotová. Poďme sa pozrieť na mäso. Panenku si nakrájame na motýliky, to jest, nakrájame ju na hrubšie plátky ktoré prekrojíme tak ze nám spodná čast ostane v celku, tak ako kniha napríklad ked ju otvoríte v strede. Veľmi jemne ho naklepeme hladkou častou tlčiku na mäso. Mali by byt skoro priesvitne. Pekne ich obalíme v muke, hladkej muke a sprudka osmahneme na olivovom oleji. K masu na panvicu pridáme nasu omáčku s hríbmi, premiešame a podávame Dobru chuť.
dakujem! nieco zeleninove vyberiem navarim a pridam! plati?
dakujem. nebude ti vela? hehe
Áno dobre. Ďakujem.
Ukladám do kk
Myslím že som niekde videl že sa aj stretávate a varite, takze možno sa tam vidíme a varime.
No pre priateľov a ľudí čo mám rad.