recept som získala pred asi 5 rokmi zo zahraničného časopisu. Naša rodina ich miluje na Vianoce lebo sú iné a vďaka rumovej poleve Zobraziť celý popisrecept som získala pred asi 5 rokmi zo zahraničného časopisu. Naša rodina ich miluje na Vianoce lebo sú iné a vďaka rumovej poleve dlho vydržia. Ku káve sú ako stvorené...malé,príjemne sladké po marcipáne.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 190 g |
|
| 1 čl |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| niekoľko kvapiek (nemusí byť) |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| 5 pl |
|
| 2 pl |
|
| Zdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto -ja dávam menej cukru ako je v pôvodnom recepte v závislosti od druhu marcipánovej hmoty. Ak má cca 50percent mandlí, znížim množstvo cukru na polovicu t.j. miesto 200 gr iba 100 gr cukru a stačí to. cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.
- 2
Cesto rozdelíme na 4 časti. Urobíme 4 valčeky a každý rozkrájame na 14 kúskov a tvarujeme rohlíčky-veľkosť si prispôsobte my máme radi menšie. Cesto nelepí a dobre sa s ním pracuje. Ak sa bude troska lepiť,podsypte troškou múky. Pečieme 180 stupňov 10-15 minút. Sledujeme aby boli jemne ružové. Po vytiahnutí necháme vychladnúť na plechu aby trošku spevneli lebo inak sa budú lámať.
- 3
Zo surovín vymiešame hladkú polevu-trvá asi 8 minút šlahačom. poleva musí byť hladká,lebo inak nebude poleva na rohlíčkoch pekná jednoliata. Rohlíčky namáčame v poleve,ozdobíme a necháme zaschnúť. uskladníme na chladnom mieste v krabici nie v chladničke. Vydržia aj 2 týždne. dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









PS: nemáš niečo s marcipánom aj nepečené?
marcipan sa vyvalka na drobne sulky ktore sa daju do susenych datli namiesto kostky..to je vyborne...
a dakujem za nepečený typ na marcipán...pekné sviatky prajem