
Foto: Olinecka
Takýto zákusok bude potešením na blížiace sa sviatky.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Makové cesto: | |
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 0,5 dcl |
|
| 0,5 dcl (teplá, nie horúca) |
|
| 150 g mletý |
|
| 3/4 bal. |
|
| Cesto 2: | |
| 400-500 g (rozmrazené) |
|
| Plnka: | |
| 600 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL (alebo Zlatý klas) |
|
| 4 PL |
|
| 3 ks |
|
| 2 ks |
|
| 300 g (alebo maslo) |
|
| Na posypanie koláča: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame striedavo vodu, olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a mletým makom a zmes pridáme po častiach do cesta.
-
3
Bielky vyšľaháme do tuha a varechou vmiešame do cesta.
-
4
Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 20 - 25 minút. Lístkové cesto rozvaľkáme a upečieme z neho 2 korpusy.
-
5
Suroviny na plnku.
-
6
V mlieku s cukrom z múky a Gustinu, uvaríme hustý krém, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame dohladka a postupne po častiach spojíme s plnkou.
-
7
Polovicu plnky rozotrieme na jeden plát lístkového cesta. Na krém položíme makový plát a potrieme zbytkom plnky. Položíme druhý korpus lístkového cesta, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Hotový krémeš pokrájame na väčšie kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.








Ďakujem no minuli sa.