Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 3. marca 2013

...žúžiky, zúziky, žužu, zuzky...takýto guláš, perkelt či ako to nazvať, máme radi. Kuracie žalúdky treba variť trošku dlhšie, ale potom sa vám odmenia dokonalou chuťou. Zeler som pridal prvý, ale určite nie posledný krát a za perfektný nápad ďakujem Slávke

5-6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3-4 ks
1 PL
150 g
150 g
3-4 strúčiky
 alebo feferónka
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...na domácej bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu, asi tak ako keď idete variť guláš. Keď už bola sklovitosvetlohnedá, tak som k nej pridal asi dve, tri polievkové lyžice najemno nastrúhaného zeleru, sladkú mletú papriku, nakrájaný cesnak, korenie a očistené a nakrájané žalúdky. Keď sa mäso zatiahlo, tak som osolil a podlial dobrým, suchým červeným. Víno sa zredukovalo a tak som pridala asi tri, štyri polievkové lyžice ajvaru, podlial som vodou a dusil asi tak 97 minút, priebežne som miešal a podlieval a dusil a varil a ochutnával a zase tak dookola. Keď už boli žalúdky takmer mäkké, odsemienkoval a nakrájal som jednu väčšiu chilli papričku a dal som ju do hrnca aj s viazaničkou petržlenovej vňate...

    Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...mäso je už mäkkučké, šťava primerane zredukovaná, tak som dochutil majoránkou a pridal som kyslú smotanu. Neviem ako to robíte vy, ale mne sa osvedčil tento spôsob... do menšej misky odobrať omáčku a postupne k nej pridávať kyslú smotanu a dôôôkladneee spolu premiešať...

    Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...potom som to (už rozmiešané, spojené a skamarátené) dal naspäť k mäsu a odstavil som. Ako prílohu sme mali gnocchetti... dobrú chuť :)

    Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
nuž viem-bude to len moja vina-ja urobím ich bez vína..v poslednej chvíli-pridám trošku čili..k tomu halušky domáce-už vidím-jak muž sa naprace..VARECHA je inšpirujúce znamenie..čo človek dávno nerobil-mu pripomenie...mňa privolalo sem to krásne úvodné foto:
kričalo: otvorte toto!!!!..:-))
toto mám celkom rád. Ešte keby boli morčacie , tam je do čoho
zahryznúť. Takéto niečo a pajšel s knedlíkom sme jedávali v
školskej jedálni

Pridaj komentár k receptu: