Foto: zsibrita
Naša oblúbená príloha... Veľmi jednoduchý a rýchly recept...
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky starostlivo umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na približne 5-10 mm tenké plátky.Uložíme na plech, posypeme nasekanými bylinkami, provensálskym korením, rascou, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Podla chuti pridáme cesnak.
-
2
Pec predhrejeme na 180°C - 200°C, vložíme zemiaky a pečieme okolo 15 minút. Zemiaky sú hotové, ked sú upečené do zlatista.
-
3
Podávame ako prílohu k masu alebo ako chuťovku s tatarskou omáčkou alebo aioli http://varecha.pravda.sk/recepty/omacka-aioli/8308-recept.html
Diskusia k receptu