Pečené bylinkové zemiaky

zsibrita - fotkazsibrita, 15. septembra 2011
Pečené bylinkové zemiaky
Foto: zsibrita

Naša oblúbená príloha... Veľmi jednoduchý a rýchly recept...

4-6
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

6-8 ks veľké
 čerstvý sekaný
 čerstvý sekaný




Postup

  1. 1

    Zemiaky starostlivo umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na približne 5-10 mm tenké plátky.Uložíme na plech, posypeme nasekanými bylinkami, provensálskym korením, rascou, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Podla chuti pridáme cesnak.

    Pečené bylinkové zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Pec predhrejeme na 180°C - 200°C, vložíme zemiaky a pečieme okolo 15 minút. Zemiaky sú hotové, ked sú upečené do zlatista.

    Pečené bylinkové zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Podávame ako prílohu k masu alebo ako chuťovku s tatarskou omáčkou alebo aioli http://varecha.pravda.sk/recepty/omacka-aioli/8308-recept.html

Diskusia k receptu

sylvinka
Pečené zemiačiky môžem kedykoľvek,ani mäsko k nim nepotrebujem,mňamky
danculka
Keď nebudú bylinky čerstvé,tak provensálske korenie ich obsahuje,dáme viac,super iste chutné...
dorisa
Niečo podobné robievam , ked mam strasnu chut na niečo...a neviem na čo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia