Možno tento nápad nie je pre nikoho novinkou a len ja sa cítim, že som objavila Ameriku, ale veľmi sa z toho vytešujem, lebo Zobraziť celý popisMožno tento nápad nie je pre nikoho novinkou a len ja sa cítim, že som objavila Ameriku, ale veľmi sa z toho vytešujem, lebo konečne aj ja budem robievať toto skvelé jedlo, s ktorým sa mi doteraz nechcelo kôli vareniu zemiakov babrať.
Postup
-
1
Už z výpisu surovín musí byť každému jasné, o čo ide. Zemiakové instantné vločky zalejeme horúcim mliekom, a potom dolievame teplú vodu. V návode na kašu je množstvo tekutiny, tak asi takú tretinu z toho množstva mlieko, potom vodu len podľa potreby, aby to malo hutnejšiu konzistenciu. Osolíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme cesto. Mne sa cesto veľmi lepilo, čiže sa s ním pracovalo komplikovanejšie, ako s klasickým, ale možno to chcelo viac múky. No ja som si pomohla tým, že som každý raz po nabratí kúsok pováľala v múke, potom až tvarovala do požadovaného tvaru.
- 2
Tvarujeme plnené guľky, šúlance. Moje boli nevzhľadnejšie, práve preto, lebo sa mi cesto lepilo a nechcelo sa mi ani len dosku vyberať, aby som ich mohla pekne vyvaľkat na pomúčenej ploche, ale po uvarení chuť výborná a skutočne v neporovnateľnom čase.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDetail/ProductDetail/20020...
ZloženieSušené zemiaky (86 %), Rastlinný tuk, Odstredené mlieko (4.5 %), Jedlá soľ (3.5 %), Laktóza, Mliečne bielkoviny, Sušené zemiaky obsauhjú: sušené zemiaky, emulgátor (mono- a diglyceridy mastných kyselín), stabilizátor (difosforečnan sodný), antioxidant (askorbyl palmitát), farbivo (kurkumín), chemická konzervačná látka (disiričitan sodný)
podobne zlozenie je aj v inych instantnych produktoch,
ale kazdy mame svoju volbu:-)
Ale recept na perky a šúľance, ktorý sem kedysi pridala, je taký jednoduchý, že si ho pamätám. Pre seba som si ho nazvala 4:4:4, lebo:
4 rožky, 400 ml mlieka, 400g polohrubej múky.
Rožky, najlepšie z predchádzajúceho dňa pokrájať na tenké kolieska, zaliať mliekom, len toľko aby zmäkli, takže radšej postupne, lebo rožky bývajú rôzne veľké. Potom, tiež postupne, pridávať múku, tak aby vzniklo vláčne cesto. A potom už len šúlať, tvarovať perky, alebo plniť gule.
Robila som sa sladko i na slano, vždy všetko výborné a hlavne zdravšie a lacnejšie ako tá kaša. Tak skús, verím, že budeš nadšená, rovnako ako ja.
tana-catering.blogspot.cz/2012/07/makove-sulance.html...
tana-catering.blogspot.sk/2010/05/perky-lekvarove-z-ineho-cesta.h...
ale hej, uz to prilis rozpitvavam, v podstate na svoju obhajobu, lebo vo vseobecnosti uprednostnujem vzdy ciste suroviny, idealne z domaceho chovu/zberu, ale niekedy sa mi skratka nechce davat energiu a cas do nahanania kvality :)
Idem na to