
Foto: jewishfood
Nie je Chanuka bez latkesiek. Je to taká klasika. Ide o zemiakové placky, ktoré niektoré rodiny pripravujú na sladko. U nás doma
sa jedia jednoznačne na slano, preto som aj v recepte použila cesnak, cibuľu, korenie, soľ a majoránku.
Zdroj: www.jewishfood.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g očistené |
|
1 ks |
|
2 zarovnané PL (alebo macesová, či polohrubá) |
|
2 strúčiky |
|
1 ks menšia |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistené zemiaky nastrúhame na jemnejšom strúhadle.
- 2
Pridáme vajce, múku a na drobno nakrájanú cibuľu. Cesnak rozpučíme. Vymiešame a dochutíme soľou, korením, rascou a majoránkou. Korenie môžeme vynechať, alebo použiť aj iné kombinácie podľa chuti.
- 3
Na vyprážanie latkes je vhodné použiť panvicu na lievance. Pred vypražením každého kusu panvicu potrieme olejom. Z uvedenej gramáže surovín dostaneme asi 15-20 kusov placiek veľkosti lievanca.
Tiež zemiakové placky:
Ďalšie recepty:
- 2
aký to rozdiel medzi našimi zemiakovými plackami a židovskými latkes..??
čo je na tom na sladko?
"Ide o zemiakové placky, ktoré niektoré rodiny pripravujú na sladko."
Uf, tak to by asi bolo riadne tazke jedlo
Na sladko sa latkes jedia väčšinou s džemom, alebo poliate čokoládou. Prekvapivo je to celkom dobré 😊
Žiadny 😉