prazdny

Kváskové dalamánky

Bezmäsité jedlá

História dalamánkov siaha až do 18. storočia. V roku 1741 francúzsko-bavorské vojská skoro bez boja...

prazdny

Vrchárska kelovica

Bravčové mäso

Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...

prazdny

Slaná torta Ihlan

Slané chuťovky

Dnes som skúšala urobiť slanú tortu IHLAN a takto sa mi to podarili.

prazdny

Hovädzie ako divina

Hovädzie mäso

Netradiční úprava hovězího masa, vhodná i pro návštěvy, je vcelku jednoduchá na přípravu a může...

prazdny

Karamelové rezy

Dezerty

Kto má rád karamel, príde si na svoje. Proste nebíčko v papuľke.

prazdny

Hliva ustricová ako minútka

Bezmäsité jedlá

Väčšie plodnice húb bez nožičiek vopred podusíme vo vlastnej šťave a necháme vychladnúť, veľmi mladé môžeme pripraviť hneď.

prazdny

Chlebová polévka se smetanou

Bezmäsité jedlá

Občas mi zbude chleba a nerada ho vyhazuji a slepičky již nemám. Protože jsem dobrá hospodyňka, dělám z chleba polévku....

prazdny

Španielske Albondigas z Andalúzie - mäsové guľôčky v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Albondigas sú veľmi obľúbené nielen v Andalúzii, ale v celom Španielsku, robia sa takmer od...

prazdny

Opekance s makom

Dezerty

Do mlieka vsypeme cukor a múku, pridáme rozdrobené droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť...

prazdny

Lečo z fazuľou

Hlavné jedlá

tento recept môžem iba odporučiť robím ho každý rok a syn sa ide zatým zblázniť berie si...

prazdny

Trifle

Dezerty

Trifle je ďalší obľúbený austrálsky vianočný dezert. Je vhodný na letné horúce dni.

prazdny

Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom

Hlavné jedlá

Pre všetkých, ktorý ste už presladený koláčikmi, a radšej by ste si dali niečo zdravšie...

prazdny

Kuracie karí s ryžou

Kuracie mäso

Krájajte pekne najemno - k orientálnej kuchyni to patrí. Vďaka tomu sa jedlo jednoducho naberá...

prazdny

Perníková bábovka

Koláče

Rýchla bábovka na každú príležitosť.

prazdny

Topfenstrudel - tvarohová štrúdľa

Koláče

Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme žltok a tvaroh, znova vyšľaháme

prazdny

Kačka pečená pomalým tempom

Hlavné jedlá

Chcel som len vyskúšať ako bude fungovať pečenie kačky pri menších teplotách. Trvalo mi to štyri a...

prazdny

Hliva ustricová s kokosovým mliekom

Bezmäsité jedlá

Na olivovom oleji opražíme posolenú červenú cibuľu nakrájanú nadrobno.

prazdny

Penne con prosciutto e funghi

Hovädzie mäso

Dáme variť cestoviny. Šunkový salám nakrájame nadrobno a necháme trošku prepiecť na oleji spolu s hubami,...

prazdny

Grilovaný camembert s orechmi a medom

Bezmäsité jedlá

fotku podobného syra som videl minulý rok na internete a hneď som vedel, že ho musím...

prazdny

Bravčové na zázvore

Bravčové mäso

Jedno z mojich obľúbených jedál.....

prazdny

Orechovo-grankové muffiny

Koláče

zvyknem robievať aj ako koláč a dajú sa spraviť aj muffiny... keď som sa ešte...

prazdny

Donuty

Koláče

Donuty s polevou.

prazdny

Cheesecake s čokoládovou penou

Torty

V miske si zmiešame múku, kakao, sódu a sol. Vo väčšej miske vyšlaháme maslo s cukrami do...

prazdny

Šľahačková torta

Torty

Keď mala mamina môjho priateľa narodeniny, rozhodla som sa spraviť moju prvú tortu. S prípravami...

prazdny

Párky v lístkovom ceste

Bravčové mäso

Ke´d sme sami doma jedno lístkové cesto je mi veľa. tak vždy robím , aj hlavné aj...

prazdny

Makové šúľance bez šúľania

Bezmäsité jedlá

Klasika, trochu inak... jednoduché a chutné...

prazdny

Hríbovica s klobásou

Polievky

1 l plnotučného mlieka 750 g domácej klobásy 750 g údeného mäsa 30 g sušených húb 6 strúčikov cesnaku veľká cibuľa 2...

prazdny

Pitipana

Večera

Neviem prečo sa takto volá toto jedlo, ale je to banické jedlo. Banické preto, lebo je to...

prazdny

Špaldové wafle bez kravského mlieka

Dezerty

Dalsi osvedceny recept z mojej skupiny bezpsenicnych a bezmliecnych jedal (pre upresnenie - ano, spalda...

prazdny

Vianočné gule

Dezerty

Dostala som formičky na gule a tak som ich hneď aj vyskúšala... mala som obavy, ...

prazdny

Bravčová panenka s dubákovým rizotom

Bravčové mäso

Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

prazdny

Ako jednoducho vykostiť kura

Kuracie mäso

1. Kura začnem vykosťovať od prsa resp. hrudnej kosti. Najprv jednu stranu a potom druhú. Ako vidíte...

prazdny

Chocolatines

Bezmäsité jedlá

Z časopisu o tradičnom mexickom pečení, len som zamenila väčšiu časť hladkej múky za celozrnnú.

prazdny

Ríbezľová torta k narodeninám

Torty

Na cesto mám recept od skúseného tortára @mesiar50. Skutočne dokonalý korpus a iný už ani piecť...

prazdny

Bezlepkové makové rožteky

Koláče

Najmekše kiflice na svetu! Pod týmto názvom som našla rožky na YT, ktoré spievali krásou....

prazdny

Ryžový kvások

Bezmäsité jedlá

Mili varecháči, keďže si niektorí priali recept na ryžový kvások, tak ho sem pridávam...