Foto: lubisthemple
Z časopisu o tradičnom mexickom pečení, len som zamenila väčšiu časť hladkej múky za celozrnnú.
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame obe múky. V strede si urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, soľ a maslo. Dookola nasypeme sušené mlieko a droždie. Začneme miesiť od stredu, postupne prilievame vodu. Vypracujeme elastické a nelepivé cesto. Prikryjeme ho fóliou a necháme kysnúť asi hodinu.
-
2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru akoby kríža. Z margarínu vyrvoríme hrubšiu placku, ktorú položíme do stredu cesta. Zabalíme margarín ako do obálky. Cesto prevrátime a roztlačíme pomocou válku.
-
3
Po roztlačení ho rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto preložíme v jednej tretine. Druhý koniec preložíme cez preloženú tretinu cesta. Rozvaľkáme. Opakujeme 3 až 4 krát. Cesto odložíme do chladničky na 8 až 24 hodín.
-
4
Odležané cesto si rozvaľkáme na tenko (asi 6 mm). Rozrežeme na malé obdĺžniky. Do stredu každého obdĺžnička položíme kocku čokolády, ktorú zabalíme do cesta z dvoch strán. Chocolatin prevrátime a uložíme na plech.
-
5
Necháme kysnúť 30 minút, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre (180°C) asi 20 minút.
-
6
Necháme vychladnúť a s chuťou sa do nich pustíme :)
@michsamant , miška, ak ich upečieš z čisto hladkej múky, s cestom sa pracuje ľahšie. celozrnné cesto je trošku nepoddajnejšie.
Dnes som robila, vydarili sa parádne, ďakujem pekne za skvelý receptík!! :)))