Foto: ckatka
Dalsi osvedceny recept z mojej skupiny bezpsenicnych a bezmliecnych jedal (pre upresnenie - ano, spalda je druh psenice, ale so sucasnou psenicou ma Zobraziť celý popisDalsi osvedceny recept z mojej skupiny bezpsenicnych a bezmliecnych jedal (pre upresnenie - ano, spalda je druh psenice, ale so sucasnou psenicou ma pramalo spolocne, takze je vhodnou potravinou pre vsetkych, ktori si chcu odlahcit zaludok alebo sa stravovat v sulade s dietou podla krvnych skupin). Pozor - spalda obsahuje lepok, nie je vhodna pre celiatikov! Celiatici, prosim pouzite bezlepkovu muku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
vsetko vymiesame napr ponornym mixerom alebo slahacom, lejeme do waflovaca (mnozstvo uvidite po prvej wafli ci davate vela alebo malo), pecieme 3 minuty, ked ich nechate na mriezke vychladnut, zostanu chrumkave a nezvlhnu. Z tohto mnozstva surovin mame ranajky pre 2 ludi - recept si upravte podla potreby. Ja som casom napr zistila, ze staci jedno vajce miesto povodnych dvoch v recepte, a ze cesto vobec nemusi byt sladke, dokonca ani povestna stipka soli mu absolutne nechyba. Takisto som znizila mnozstvo cukru a oleja.
- 2
idealne su s domacim dzemom a cokoladovou polevou - ale fantazii sa medze nekladu (jogurt, slahacka, ovocie....)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu