Foto: jack
Kto má rád karamel, príde si na svoje. Proste nebíčko v papuľke.
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 PL |
|
Cesto 2: | |
5 ks |
|
200 g |
|
Krém: | |
300 g |
|
250 ml |
|
3 dl |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
250 g (alebo Hera) |
|
Postup
-
1
CESTO 1: Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, postupne múku premiešanú s pdp a kakao.
-
2
Cesto rozdelíme na 2 časti a postupne upečieme 2 pláty na malom plechu vyložený papierom. Pečieme asi 10 min. na 200 stupňoch.
-
3
CESTO 2: Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Rozotrieme tiež na malý plech vyložený papierom a pomaly pečieme asi 25 minút do zlatohneda.
-
4
KRÉM: Cukor upálime na karamel, zalejeme smotanou a dôkladne rozmiešame, aby sa nám roztopil všetok cukor. Dobre vychladíme.
-
5
Vychladenú karamelovú šľahačku vyšľaháme. Z mlieka, zlatého klasu a žítkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej vmiešame maslo, karamelovú šľahačku a dohladka vymiešame.
- 6
Tmavý plát natrieme plnkou, naň položíme snehový plát, natrieme plnkou, prikryjeme druhým tmavým plátom. Zvyšným krémom natrieme vrch zákusku.
- 7
Na chladnom mieste necháme postáť najlepšie do druhého dňa. Dobrú chuťku prajem.
- 6
Ďakujem pekne milá Haji.
Parádička..Gratulujem.
Ďakujem za milý komentár.
Ďakujem za komentík.
Ďakujem.
Veľmi pekne ti ďakujem milá Izka.Tvoj komentík ma veľmi potešil.
Ďakujem pekne.Tento zákusok mám z mojej knihy Najlepšie zákusky,torty a koláče.Ešte ich je tam mnoho tak postupne skúšam.
Ahoj montík.Ďakujem ti ségrička moja.Ja viem,že vy nie ste moc na krémovè,ale raz za čas.My takè džaby ľúbime,čím viac krému,tým lepšie.Pozdravujem.
Ďakujem.