Topfenstrudel - tvarohová štrúdľa

archaa - fotkaarchaa, 21. augusta 2014
Topfenstrudel - tvarohová štrúdľa
Foto: archaa
6
porcií
20 minút
príprava
30-60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
50 g
65 g
1/2 bal.
1 ks
500 g
40 g
z 1/2 ks citróna
1 ČL
Na záver:
150 - 200 ml




Postup

  1. 1

    Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny,pridáme žltok a tvaroh, znova vyšľaháme

  2. 2

    Pridáme odkvapkané hrozienka, kôru z citróna a extra rum. Šľaháme ďalej

  3. 3

    Pokračujeme pridaním vyšľahaného snehu a zľahka ale dobre premiešame.

  4. 4

    Štrúdlové cesto potrieme maslom, ja som mala podložené papierom na pečenie a nanesieme naň tvarohovú plnku

  5. 5

    Zvinieme. Niekto robí na utierke, ja len zahnem oba konce a na 2x pretočím. Preložím aj s papierom na plech, tam potriem štrúdľu ešte maslom.

  6. 6

    Pečieme na 200 stupňoch pol hodiny až hodinu. To závisí od typu cesta a aj od vašej rúry... 10-20 minút pred dopečením zaleme štrúdľu mliekom a dopečieme.

  7. 7

    Vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávať môžme napríklad s kopčekom zmrzliny či šľahačky alebo dokonca so studenou vanilkovou omáčkou

Diskusia k receptu

frezia
Vyzera nadherne, coskoro ju urobim, dakujem za recept.
jozka2
Archaa,ty si sa ale rozbehla,vyzera to dobre.
paeva
mňam, mňam, tvarohové aj ja vyskúšam, ale tvaroh sa mi akosi nedarí. nevie mi poriadne skysnúť mlieko, alebo čo. snád mi nevytečie, ukladám
jamarlen
čo je tvaroh smotanový?
dal by som skôr krémový polotučný, či odtučnený, ak sa jedná iba o obyčajný tvaroh s vyšším obsahom tuku…
krásne foto, zláka asi každého, no ten kúpenský toping hnedej farby mi kazí dokonalú pastelovú kompozíciu:)
ivav
mne sa to páči aj s topingom
mariaklara
Recept si ukladám, vyskúšam...:-))) keď som bola dieťa sme boli na svadbe pri maď. hraniciach a tam nad ránom podávali štrúdle, jedna bola aj tvarohová, neviem na ňu zabudnúť, od vtedy som takú dobrotu nejedla, táto sa mi podobá na ňu, už len pohľad na ňu sa mi slinky zbiehajú a toping si môžem urobiť aj domáci, veď rôsol alebo dobrý lekvár mám...ďakujem za recept...:-))))
archaa
Dakujem za komentáre...
@ jamarlen : jedná sa o jemný mäkký tvaroh, nie ten hrudkovitý. A čo tam po kompozícii...:D s tým topingom chutnala eno nuno :D :D :D dakujem...
@ mariaklara: verím, že ti bude chutiť aspoň trošku tak ako si na ňu pamätáš...dakujem za komentár




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia