Foto: archaa
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny,pridáme žltok a tvaroh, znova vyšľaháme
- 2
Pridáme odkvapkané hrozienka, kôru z citróna a extra rum. Šľaháme ďalej
- 3
Pokračujeme pridaním vyšľahaného snehu a zľahka ale dobre premiešame.
- 4
Štrúdlové cesto potrieme maslom, ja som mala podložené papierom na pečenie a nanesieme naň tvarohovú plnku
- 5
Zvinieme. Niekto robí na utierke, ja len zahnem oba konce a na 2x pretočím. Preložím aj s papierom na plech, tam potriem štrúdľu ešte maslom.
- 6
Pečieme na 200 stupňoch pol hodiny až hodinu. To závisí od typu cesta a aj od vašej rúry... 10-20 minút pred dopečením zaleme štrúdľu mliekom a dopečieme.
- 7
Vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame, posypeme práškovým cukrom a podávať môžme napríklad s kopčekom zmrzliny či šľahačky alebo dokonca so studenou vanilkovou omáčkou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dal by som skôr krémový polotučný, či odtučnený, ak sa jedná iba o obyčajný tvaroh s vyšším obsahom tuku…
krásne foto, zláka asi každého, no ten kúpenský toping hnedej farby mi kazí dokonalú pastelovú kompozíciu:)
@ jamarlen : jedná sa o jemný mäkký tvaroh, nie ten hrudkovitý. A čo tam po kompozícii...:D s tým topingom chutnala eno nuno :D :D :D dakujem...
@ mariaklara: verím, že ti bude chutiť aspoň trošku tak ako si na ňu pamätáš...dakujem za komentár