Šľahačková torta

gacy - fotkagacy, 26. januára 2013
Šľahačková torta
Foto: gacy

Keď mala mamina môjho priateľa narodeniny, rozhodla som sa spraviť moju prvú tortu. S prípravami mi pomohla mamina a musím povedať, že sa nám Zobraziť celý popisKeď mala mamina môjho priateľa narodeniny, rozhodla som sa spraviť moju prvú tortu. S prípravami mi pomohla mamina a musím povedať, že sa nám torta perfektne vydarila :) Všetkým veľmi chutila.

Suroviny

Cesto:
6 ks
300 g
300 g
1 ks
1 ks
čokoládova plnka:
2 ks
2 ks
2 ks
vanilková plnka:
1 ks
2 pl
1/2 l
2 pl
čokoláda:
1 ks
1/4 (tuk)
zdobenie:
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto --> Vymiešame žĺtka s cukrom (bielka oddelíme do nejakej nádoby)a pomaly pridávame všetky ingrediencie (kakao nepridávame). Čo sa týka oleja ten pridávame v takom istom pomere ako ohriate (nie horúce iba vlažné) mlieko. Olej s mliekom dávame iba podľa odhadu, tak aby bolo cesto tekuté. Keby bolo tuhé cesto by nebolo tak nadýchané, ale menšie (čo nechceme).

  2. 2

    Keď máme biele cesto pripravené odlejeme 1/3 do druhej misky a pridáme kakao. Len toľko aby nám vzniklo hnedé cesto. Nádobu na tortu si riadne vymastíme maslom(tukom...napr. palmarinom) a vysypeme hrubou múkou (poriadne). Obe cestá by mali byť približne rovnakej hustoty. Do formy do stredu dávame lyžicou 2xbiele cesto a 1xhnedé. lyžice nech sú čo najviac zaplnené cestom. Pridávame vždy len do stredu až pokiaľ sa nám cesto neminie. Cesto bude po upečení krásne mramorové.

  3. 3

    Pečieme pri 180-150°C. Najprv cesto necháme pri pečení odokryté. Rúru nikdy neotvárame iba vtedy ked sa nám zdá, že je cesto dosť nakyprené.(keby ešte dosť nenarásto a rúru otvoríme, už by viac nenarásto a bolo by splastnuté). Ak je teda už v správnej výške otvoríme rúru a prikryjeme alobalom (aby sa nám upieklo aj z vnútra). Necháme to piecť ešte takých 10-20 minút (cesto počas pečenia môžme špajdlou kontrolovať či je už dobre upečené v strede). Hotové cesto (vychladnuté) rozkrojíme na 3 časti (vodorovne)

  4. 4

    Čokoládová plnka. (šlahačkový krém). Do šlahačky pridáme čokoládu a dáme variť. Hneď ako zovrie odtavíme ho a dáme chladiť aspoň na 5 hodín. Po vychladnutí pridáme stužovač a vymiešame. Plnka je absolútne perfektnej chuti.

  5. 5

    Vanilková plnka. Všetky suroviny spolu vymiešame a varíme v hrnci (najlepší je mliekový, krém sa nepripaluje) až pokiaľ nám riadne nezhustne. :) necháme vychladnúť.

  6. 6

    Torta. Prvú časť korpusu potrieme čo najväčším množstvom čokoládového krému. (ak nám niečo ostane nevadí). Potom naň dáme druhú časť korpusu a tú natrieme džemom (najlepší je ríbezľový alebo nejaký nie sladký). Džemom nešetríme. Pridáme poslednú-tretiu časť korpusu a tú potrieme vanilkovým krémom. Zvyšky krémov potom ponatierame po obvode celej torty. dáme vychladnúť do chladničky (zatuhnúť)

  7. 7

    Čokoláda. V hrnci si roztopíme 1 čokoládu na varenie s 1/4 Cery (iný tuk nepoužívajte, čokoláda nebude taká krásna). Roztopenú čokoládu hned dávame po lyžiciach na tortu. Roztierame nožom (ale opatrne aby sme ju nezmiešali s krémom). Hotovo. Dáme zatuhnúť do chladničky.

  8. 8

    Zdobenie. Vymiešame šlahačku so stužovačom (miešame velmi dlho aby bola čo najviac tuhá). Rúžovú som si spravila tak že som pridala trošku práškového farbiva (červeného). Zdobilo sa perfektne.

Diskusia k receptu

3sandra3
torta vyzerá byť fakt veľmi chutná....ale vanilkovú plnku asi musíme uvariť :-)
merylin
Torta krásna, ale tú vanikovú plnku treba variť určite, oprav si to -dopíš postup prosím,,nič v zlom, len malé pripomenutie. :-)
violeta
si sikulka, ja osobne mam rada torty, kde nie je maslova plnka :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia