Donuty

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. mája 2022

Donuty s polevou.

50
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

850 g
400 ml
42 g
2 PL
1 ČL
125 g
1 ks
2 ks
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Keď vykysne, pridáme múku, rozpustené maslo, rum, žĺtky, vajíčko, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Kysne približne hodinu.

  2. 2

    Na doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou donuty, stred tiež vykrojíme menšou formičkou. Vzniknú krúžky, ktoré ešte chvíľku necháme vykysnúť. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán.

  3. 3

    Hotové donuty ukladáme na papierové obrúsky, aby vysali prebytočný olej. Keď vychladnú, namočíme ich z jednej strany v rozpustenej čokoládovej poleve a posypeme cukrovým posypom. Čokoládu môžeme použiť tmavú alebo bielu, ktorú prifarbíme červenou potravinárskou farbou na čokoládu.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha