Foto: katarinalucanova
Donuty s polevou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Keď vykysne, pridáme múku, rozpustené maslo, rum, žĺtky, vajíčko, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Kysne približne hodinu.
- 2
Na doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou donuty, stred tiež vykrojíme menšou formičkou. Vzniknú krúžky, ktoré ešte chvíľku necháme vykysnúť. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán.
- 3
Hotové donuty ukladáme na papierové obrúsky, aby vysali prebytočný olej. Keď vychladnú, namočíme ich z jednej strany v rozpustenej čokoládovej poleve a posypeme cukrovým posypom. Čokoládu môžeme použiť tmavú alebo bielu, ktorú prifarbíme červenou potravinárskou farbou na čokoládu.
Tiež donuty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu