Ako jednoducho vykostiť kura

mesiar50 - fotkamesiar50, 21. septembra 2012
Ako jednoducho vykostiť kura
Foto: mesiar50

1.Kura začnem vykosťovať od prsa resp.hrudnej kosti.Najprv jednu stranu a potom druhú.Ako vidíte na fotke ja mám už jednu stranu zrezanú.Potom načneme aj druhú stranu. 2.Vykostíme stehienko.Používajme menší vykosťovací nožík,Kostíme zo špicou noža. Vykostíme krídielko je to ťažšie ako stehno kto sa stým nechce babrať môže sa celé krídielko odrezať. 3.Špicom noža opatrne zrežeme chrbtovú kosť aj z hrudnou kosťou je dobré mať po ruke ostrý nôž

20 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zrežeme prsíčko,najprv jednu potom druhú stranu.Postupujeme rezmy pri hrudnej kosti a rebrách.

    Ako jednoducho vykostiť kura - obrázok 1
  2. 2

    Vykostíme stehno.Odkostíme krídielko,ale ide to ťažšie ako stehno keďže sa jedná o menšie kosti,ale kto sa stým nechce zapodievať tak si to celé krídielko odreže.Netreba sa toho báť som mäsiar už dlhé roky ale sa vám musím priznať,že som to robil prvý raz v živote.

    Ako jednoducho vykostiť kura - obrázok 2
  3. 3

    Zo špicou noža opatrne zrežeme chrbtovú a hrudnú kosť v celku. Ináč netreba sa báť, že si tam porobíme nejakú tú dierku plnka nám ju zakryje.Samozrejme šikovné gazdinky si to vedia trebárs aj zašiť a stejne keď sa to kura naplní plnkou musí sa to prešpajdlovať.

    Ako jednoducho vykostiť kura - obrázok 3
  4. 4

    Mäsko skontrolujeme a zbavíme ho chrupaviek a drobných kostí

    Ako jednoducho vykostiť kura - obrázok 4
  5. 5

    Kura sa naplní plnkou a zroluje sa.Plnku si už vyberte sami aká sa vám pozdáva. Prajem veľa zdaru priateľia.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu

afataga
videla som to robit kedysi v telke, ale netrufam si na to, sikulka
radox1
ja vykostujem takto,ale chce to cvik. je to najdokonalejsi sposob vykostenia hydiny ako takej od tohto,mozno pre vas neznameho majstra kuchara pepina,ktory tie celebritne kucharske hviezdy schova do vacku aj o polnoci.
rajnica
Ach ten slovenčin, zase tu dostáva po bokovi. :-( :-(
frezia68
Vykosťujem od chrbta,tam sa najskôr pretrhne a teda si to sama prerežem a chutí teplé,ale mne viac studené :-) na mise s inými dobrôtkami.
huck
@rajnica sa asi nestretol s inou tastatúrou (klávesnicou) okrem slovenskej... Zabúda , že ľudia ktorí žijú mimo SR nepoužívaju slovenskú klávesnicu, čo vôbec neznamená , "že im tu slovenčin dostáva po bokovi". Práve naopak!
radox1
presne tak,pisanie bez diakritiky je uplne bezne,len to nevie niekto pochopit.
radox1
prepacte, zabudol som vlozit link,ako to ten Pepin robi.
takze takto:



da sa to naucit.
2010
@ rajnica nie si ty jeden z tych sudruhov co rozhodol ze slovensko bude mat klavesnicu ako stare pisacie stroje ? QUERTZ ale sudruhovia to pokakusili lebo cely svet pouziva inu QUERTY.Takze sorry, nebudem menit a mat Y a Z ? a makcene ale moj zavinac @ je na klavesnici :)
rulik
písanie bez diakritiky zrýchľuje prácu a zavináč je aj na QUERTY len treba používať všetky bočoné pomocné klávesy(trebárs pravé ALT+V)
kristina47
myslím,že sa tu píšu recepty a nie vyučovanie slovenčiny.Veľmi pekne ďakujem za vložený link už aj idem v pondelok kúpiť krídielka a vyskúšam.Rec ept mám,len som si nevedela predstaviť to vykosťovanieako krídielka tak aj celé kura.Ďakujem,píšte ďalej takéto super recepty.
sonulienka
Ja som to už tu písala moj manžel neprereže ani prsia ani chrbát a cez otvor čo vyberali črevá kura vykostí a nemám veľa šitia.
dajanca
tak pred tým, kto toto dokáže mám veľký rešpekt... :-)) skôr by som si asi aj ja trúfla od toho chrbta ako @kimlo a @frezia68....
@sonulienka mala by si pridať video ako to zvláda Tvoj manžel... bol by tu za hviezdu a všetky by sme Ti ho úprimne závideli... :-)
havino
tiež začínam od chrbta, dobrá pomôcka, pre tých čo nevedia,ako na to
danda3
Ďakujem za tento postup, kura som ešte nikdy nevykosťovala, ale určite vyskúšam podľa Teba, veď keď sa nepodarí, nič sa nestane, niečo z toho snáď stvorím.☺
sneica
super...urcite sa do toho pustim ...a dakujem kk
medovnicek
keď ja mám na tieto veci obe ruky ľavé, čo už, snáď sa to niekedy naučím
betka11
Milé varecháčky či varecháči nehádžme flintu do žita niekde začať musíme a keď dokážeme tvoriť s cesta rôzne kreácie prečo by sme nezvládli vykostiť aj jedno slovenské kura?Ja som to ešte tiež neskúšala.
Pána rajnicu si netreba všímať a tak sa odoberie na inú stánku kde ho budú obdivovať za jeho výroky ale nie výtvory!
janet
Tak toto je super,veľmi sa mi to páčilo ale hlavne pomohlo a inšpirovalo ,ďakujem veľmi pekne a raz to určite skúsim :-)
edward456
ja tiez zacinam od chrbta ,lebo na krajoch mi neostava vela masa a lepsie sa naplni, alebo zroluje s plnkou
hubata
Ja vykosťujem tak ako @sovka62 a jej galantínu používam s úspechom pri oslavách.
Pána @rajnicu si netreba všímať, lebo potom má radosť z toho, že niekomu znepríjemnil deň.
michsamant
To video, co prilozil @radox1 je perfektne. Bohuzial som stale v stadiu pozerania a netrufam si na toho ftaka :-/
mesiar50
michsamantZdravím ,že sa pozeráš ztoho sa nenaješ
ja som to vykosťoval 2x buď začni od chrbta ako to písal niekto
alebo ako ja som to robil.Ja skúsim to video a to už zajtra.Každý z nás to robí ináč,ale vyber si postup jednoduchší pre teba.Pozri prosím aj ostatné moje príspevky je tam aj adresa na ochranné rukavice proti rezom.Ako odborník doporučujem a kuraťa sa neboj aj ja som tam mal zopár dierok plnka to zakryje jedna radosť tak dotoho.
Pekný deň tebe
mesiar50
Ahoj ak má niekto záujem môže pozreť moje amaterske video na youtube:
tak je pod názvom-Ako sa vykosťuje kura-
je tam xxxxxchýb ,ale v rámci podmienok robiť aj režiséra aj mäsiara
treba pozrieť
mesiar50
radox1-zdravím je to najrýchlejší postup zatial čo poznám snažil som sa pepina napodobniť chce to ešte cvik
martamm
Pár kureniec som už vykostila,. raz lepšie, raz horšie, aloe vždy som ich spotrebovala, to je hlavné :)
mesiar50
@martamm
Ja som sa to naučil z videa čo ponúkol radox1
Dá sa to naučiť,čoby nie.A keď sú tam aj rezy hlbšie,alebo nebodaj diery žiadna veda meso sa pri pečení stahuje.Škoda že už nechodím kamarátovi zabýjať
býkov to bola inakšia sranda,škoda že sa mu tá farmička rozpadla.Ale nevadí taký velký býk by sa sem do varechy sk milá marta nevošiel.Ďakujem za príspevok pá
mesiar50
@martamm
Musíš byť šikovná gazdinka,nepoznám ani jednu ženu
čo by to zvládla.Považujem ťa za emancipovanú
a rovnoccenú súperku somnou.Prajem TI len to najkrajsie
:D
martamm
mesiar50, to nie, som len laik, ktorý skúša, čo zvládne. Ale ďakujem za uznanie
kompot1212
vykostujete niekto s vykostovacim nozom ? ja som realne na vazkach s ivo premier vykostovacim od profikuchar lebo to kura a moriak su hroza ... pripadne ak mate tipy na nieco lepsie tak prosim ;)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha