Foto: mesiar50
1.Kura začnem vykosťovať od prsa resp.hrudnej kosti.Najprv jednu stranu a potom druhú.Ako vidíte na fotke ja mám už jednu stranu zrezanú.Potom načneme aj druhú stranu. 2.Vykostíme Zobraziť celý popis1.Kura začnem vykosťovať od prsa resp.hrudnej kosti.Najprv jednu stranu a potom druhú.Ako vidíte na fotke ja mám už jednu stranu zrezanú.Potom načneme aj druhú stranu. 2.Vykostíme stehienko.Používajme menší vykosťovací nožík,Kostíme zo špicou noža. Vykostíme krídielko je to ťažšie ako stehno kto sa stým nechce babrať môže sa celé krídielko odrezať. 3.Špicom noža opatrne zrežeme chrbtovú kosť aj z hrudnou kosťou je dobré mať po ruke ostrý nôž
príprava
Postup
-
1
Zrežeme prsíčko,najprv jednu potom druhú stranu.Postupujeme rezmy pri hrudnej kosti a rebrách.
-
2
Vykostíme stehno.Odkostíme krídielko,ale ide to ťažšie ako stehno keďže sa jedná o menšie kosti,ale kto sa stým nechce zapodievať tak si to celé krídielko odreže.Netreba sa toho báť som mäsiar už dlhé roky ale sa vám musím priznať,že som to robil prvý raz v živote.
-
3
Zo špicou noža opatrne zrežeme chrbtovú a hrudnú kosť v celku. Ináč netreba sa báť, že si tam porobíme nejakú tú dierku plnka nám ju zakryje.Samozrejme šikovné gazdinky si to vedia trebárs aj zašiť a stejne keď sa to kura naplní plnkou musí sa to prešpajdlovať.
-
4
Mäsko skontrolujeme a zbavíme ho chrupaviek a drobných kostí
-
5
Kura sa naplní plnkou a zroluje sa.Plnku si už vyberte sami aká sa vám pozdáva. Prajem veľa zdaru priateľia.
varecha.pravda.sk/recepty/galantina-z-kurcata-fotorecept/...
takze takto:
da sa to naucit.
@sonulienka mala by si pridať video ako to zvláda Tvoj manžel... bol by tu za hviezdu a všetky by sme Ti ho úprimne závideli... :-)
Pána rajnicu si netreba všímať a tak sa odoberie na inú stánku kde ho budú obdivovať za jeho výroky ale nie výtvory!
Pána @rajnicu si netreba všímať, lebo potom má radosť z toho, že niekomu znepríjemnil deň.
ja som to vykosťoval 2x buď začni od chrbta ako to písal niekto
alebo ako ja som to robil.Ja skúsim to video a to už zajtra.Každý z nás to robí ináč,ale vyber si postup jednoduchší pre teba.Pozri prosím aj ostatné moje príspevky je tam aj adresa na ochranné rukavice proti rezom.Ako odborník doporučujem a kuraťa sa neboj aj ja som tam mal zopár dierok plnka to zakryje jedna radosť tak dotoho.
Pekný deň tebe
tak je pod názvom-Ako sa vykosťuje kura-
je tam xxxxxchýb ,ale v rámci podmienok robiť aj režiséra aj mäsiara
treba pozrieť
budem rád
Ja som sa to naučil z videa čo ponúkol radox1
Dá sa to naučiť,čoby nie.A keď sú tam aj rezy hlbšie,alebo nebodaj diery žiadna veda meso sa pri pečení stahuje.Škoda že už nechodím kamarátovi zabýjať
býkov to bola inakšia sranda,škoda že sa mu tá farmička rozpadla.Ale nevadí taký velký býk by sa sem do varechy sk milá marta nevošiel.Ďakujem za príspevok pá
Musíš byť šikovná gazdinka,nepoznám ani jednu ženu
čo by to zvládla.Považujem ťa za emancipovanú
a rovnoccenú súperku somnou.Prajem TI len to najkrajsie
:D