Ryžový kvások
Ryžový kvások

Ryžový kvások fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 4. marca 2019
Ryžový kvások (fotorecept)
Foto: elisticka

Mili varecháči, keďže si niektorí priali recept na ryžový kvások, tak ho sem pridávam...

Suroviny

50 g
50 ml vlažná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžový kvások si založíme tak že si do skleneného zaváracieho pohára (7 dl) s viečkom dáme múku a vlažnú vodu a dobre premiešame. Zakryjeme igelitovou čiapkou alebo viečkom a necháme na linke na teplom mieste odpočívať.

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhy deň ho prikŕmime 2 PL múky a asi 1 PL vody, aby kvások bol hustejší. Na 3. deň už vidíme ako kvások pracuje a znova ho dokŕmime 2 PL múky a vody tiež asi 2 PL.

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na 4. deň už krásne narástol a ja som už z neho vyskúšala piecť a bol super. Môžeme ho aj do 7. dňa tak prikrmovať a potom ho dáme do chladničky.

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa rozhodneme piecť, tak je najlepšie si z neho večer pripraviť rozkvas a keď odoberieme 2-3 PL, tak toľko mu pridáme múky a vody a znova dáme do chladničky. Tam ho dokrmujeme raz za týždeň ak nič nepečieme a inak vždy po odobratí.

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerá rozkvas... 3 PL kvásku, 200 g múky z akej chceme piecť a 400 ml vody... Nech sa darí :-)

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridávam aj kvások z MIX B robi sa tak isto a taky je divoky že mi chcel ujsť :-)

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: