Ryžový kvások
Ryžový kvások

Ryžový kvások fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 4. marca 2019
Ryžový kvások (fotorecept)
Foto: elisticka

Mili varecháči, keďže si niektorí priali recept na ryžový kvások, tak ho sem pridávam...

Suroviny

50 g
50 ml vlažná




Postup

  1. 1

    Ryžový kvások si založíme tak že si do skleneného zaváracieho pohára (7 dl) s viečkom dáme múku a vlažnú vodu a dobre premiešame. Zakryjeme igelitovou čiapkou alebo viečkom a necháme na linke na teplom mieste odpočívať.

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhy deň ho prikŕmime 2 PL múky a asi 1 PL vody, aby kvások bol hustejší. Na 3. deň už vidíme ako kvások pracuje a znova ho dokŕmime 2 PL múky a vody tiež asi 2 PL.

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na 4. deň už krásne narástol a ja som už z neho vyskúšala piecť a bol super. Môžeme ho aj do 7. dňa tak prikrmovať a potom ho dáme do chladničky.

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa rozhodneme piecť, tak je najlepšie si z neho večer pripraviť rozkvas a keď odoberieme 2-3 PL, tak toľko mu pridáme múky a vody a znova dáme do chladničky. Tam ho dokrmujeme raz za týždeň ak nič nepečieme a inak vždy po odobratí.

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerá rozkvas... 3 PL kvásku, 200 g múky z akej chceme piecť a 400 ml vody... Nech sa darí :-)

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridávam aj kvások z MIX B robi sa tak isto a taky je divoky že mi chcel ujsť :-)

    Ryžový kvások (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Jeden se pořád učí, díky za rozšíření obzorů! Jsi šikulka!
vladka10
Možem použiť celozrnnú ryžovu múku? Akú ste dávala vy?
martina8995
Dobry vecer. Mozem sa opytat ako je to s tym pridavanim? Niekto uvadza az od 4.dna pridavat 2 PL muky a 2PL vody a vy pridavate 2PL uz iod druheho dna. A netreba z neho kazdy den odobrat iste mnozstvo a tak doplnat mukou a vodou ako pri lepkovom kvasku aby bol silnejsi ten kvasok? Lebo pri LM lepkovom sa na cca 3.den posilni kvasok tak ze najskor odoberieme a potom rovnake mnozstvo pridavame az do pozadovaneho dna kym nejdeme piect a potom uide do chladnicky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia