Ryžový kvások fotorecept
Foto: elisticka
Mili varecháči, keďže si niektorí priali recept na ryžový kvások, tak ho sem pridávam...
Postup
-
1
Ryžový kvások si založíme tak že si do skleneného zaváracieho pohára (7 dl) s viečkom dáme múku a vlažnú vodu a dobre premiešame. Zakryjeme igelitovou čiapkou alebo viečkom a necháme na linke na teplom mieste odpočívať.
-
2
Na druhy deň ho prikŕmime 2 PL múky a asi 1 PL vody, aby kvások bol hustejší. Na 3. deň už vidíme ako kvások pracuje a znova ho dokŕmime 2 PL múky a vody tiež asi 2 PL.
-
3
Na 4. deň už krásne narástol a ja som už z neho vyskúšala piecť a bol super. Môžeme ho aj do 7. dňa tak prikrmovať a potom ho dáme do chladničky.
-
4
Keď sa rozhodneme piecť, tak je najlepšie si z neho večer pripraviť rozkvas a keď odoberieme 2-3 PL, tak toľko mu pridáme múky a vody a znova dáme do chladničky. Tam ho dokrmujeme raz za týždeň ak nič nepečieme a inak vždy po odobratí.
-
5
Takto vyzerá rozkvas... 3 PL kvásku, 200 g múky z akej chceme piecť a 400 ml vody... Nech sa darí :-)
-
6
pridávam aj kvások z MIX B robi sa tak isto a taky je divoky že mi chcel ujsť :-)
Vdacne nech sa dari :)
tak to neviem neskusala som...