Ríbezľová torta k narodeninám fotorecept
Foto: izabella929
Na cesto mám recept od skúseného tortára @mesiar50. Skutočne dokonalý korpus a iný už ani piecť nebudem. Tortu som robila k narodeninám jednému mladému Zobraziť celý popisNa cesto mám recept od skúseného tortára @mesiar50. Skutočne dokonalý korpus a iný už ani piecť nebudem. Tortu som robila k narodeninám jednému mladému mužovi s láskavým srdcom. Nemám skúsenosti s pečením torty ani zdobením, zvládla som to, ale keby som bola robila rezy, za tú dobu upečiem a ozdobím dvojaké. Verím, že sa oslávenec poteší.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
75 g |
|
75 g |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
na špic noža |
|
3 PL |
|
Krém: | |
800 ml |
|
2 bal. |
|
6 PL |
|
1 bal |
|
300 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
50 g čerstvé |
|
Čokopoleva navrch: | |
|
|
Zdobenie: | |
300 ml (33%) |
|
štipka |
|
1/2 bal. |
|
8 bal. (KitKat) |
|
|
|
Na potretie korpusu: | |
8 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala kryštálový a vanilkový cukor a vymiešala do hustej peny. Pena musí byť fest hustá.
-
2
K žĺtkom som pridala olej, zmiešala.
-
3
Do vyšľahanej bielkovej peny som pridala žĺtky s olejom naraz a na rýchlosti 1 som pár krát nechala pretočiť metličku. Nešľahala som.
-
4
Vajcovú hmotu som preložila do misy. Takto hustá musí byť hmota.
-
5
Múky, prášok do pečiva, sódu som zmiešala a preosiala do cesta na 3-krát a veľmi opatrne vmiešala vareškou.
-
6
Na dno tortovej formy s priemerom 22 cm som dala papier na pečenie a boky som vymazala maslom.
-
7
Cesto som vložila a uhladila, cesto sa neleje, lebo je husté.
-
8
Rúru som nechala vyhriať na 160 °C a korpus som piekla presne 50 minút. Upečený korpus som nechala takto ako ho vidíte vo forme od polnoci do rána.
-
9
Ráno som ho vybrala z formy a nechala ešte odpočívať v celosti kým som pripravila krém. Potom som korpus prevrátila - teda čo bol vrch korpusu, teraz bude na spodu a takto ho nechám stáť.
-
10
Až keď mi krém v chladničke stuhol, potom som korpus prekrojila zubatým nožom na tri časti.
-
11
Príprava krému: V mlieku som vymiešala Zlaté klasy, vanilkový cukor a krupicu a uvarila hustú kašu. Ihneď som ju vložila i s rajnicou do studenej vody a ešte raz som vodu vymenila. Potom som kašu vložila do mixéra a vyšľahala.
-
12
Kašu som vyložila z mixéra a do mixéra som dala maslo s cukrom a vymiešala do peny. Po lyžici som pridávala kašu, prešľahala spolu a pridala som kakao a um a opäť dobre prešľahala.
-
13
Krém som rozdelila na 3 časti, uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.
-
14
Zostavila som tortu: Na spodný diel som natrela horúci marhuľový lekvár, počkala som kým stuhne a potom som natrela krém.
-
15
Na krém som poukladala ríbezle. Takto som pokračovala s plnením až do posledného korpusu.
-
16
Poslednú časť korpusu som položila a celú tortu z bokov aj na vrchu som potrela krémom.
-
17
Pripravila som polevu, ktorou som tortu poliala a zarovnala hrebeňovou stierkou. Tortu som ozdobila dokola čokoládovými tyčinkami KitKat. Vrch torty som dozobila šľahačkou pripravenou zo smotany, Smetafixu a želatíny a ríbezľami.
-
18
V sobotu cestujem domov, preto som piekla skôr a pridala recept. Prajem vám dobrú chuť. Tortu v reze budem mať, ak ju otvoria, lebo ja pri tom nebudem, ale poprosím ho, aby mi odfotili a poslali foto na mobil, potom pridám sem.
-
19
Pridávam tortu v reze ako som ju dostala.
Ta stuha torte este pridala na elegancii. Pekny vecer Izabella.