
Zeleninový rezeň inak
Tento recept sa v našej domácnosti dostane na stôl vždy vtedy ak nie je čas na dlhé...

Karamelový zákusok
Pre milovníkov orechového cesta a karamelovej plnky. Jednoduchý spôsob prípravy, ktorú zvládne aj začiatočník...

Pagáčiky s medvedím cesnakom
Každý rok chodíme s manželom na medvedí cesnak, z ktorého robím rôzne recepty, pestá či...

Eszterházy roštenka
Meno Eszterházy je známe po celom Uhorsku a Rakúsku. významným nositeľom tohto mena bol barón Pál...

Kuřecí prso se smetanovou omáčkou a tarhoňou
Kuřecí prsa rozkrojíme a naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme troškou kari a opečeme na oleji...

Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....

Cibuľové bagety
Inšpirovala som sa na tomto krásnom blogu http://nazarboncukagaci. blogspot. sk/2012/05/cibulove-bagety. html Cibuľové bagety robím najmä, ak...

Zemplínsky bravčový guláš
Bravčové mäso nakrájame na kocky a vložíme na cibuľový základ. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, ...

Zemiakovo-tekvicové placky so šopským šalátom
Tento recept je variáciou na Šopský šalát a trochu pozmenené zemiakové placky ako tip na rýchly obed...

Koláč Lenivá žena
Recept pochádza od môjho suseda, mladého muža, ktorý rád pečie. Patrí k mojim obľúbeným,...

Krémová zemiaková polievka z Horného Rakúska
Vynikajúca polievka, ktorá je chutná horúca v zime, aj studená v lete. Naučila ma...

Krúpy s kyslou kapustou
Málokde vidím jedlo s krúpami a tak pridávam jeden receptík, aj s kyslou kapustou, čo mi veľmi...

Vianočné poleno
Preštudovala som veľa receptov na túto vianočnú pochúťku a urobila som ju po svojom ... z...

Lahodná paštéta z králičej pečene
Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene. Pripravila som...

Chantilly Cream (Šľahačkovy sladky Krem)
"Chantilly Cream" sa zacal používať vo Francúzsku. Je to vlastne "sladena luxusna šľahačka s príchuťou...

Lepinje i ćevapi
alebo ako si doma urobiť najznámejšiu bosniansku špecialitu. /toto kysnuté cesto zvládne aj začiatočník , ...

Langoše - osúchy
V našej rodine v piatok nejedávame mäso, (dosť ho jeme celý týždeň), po kyslej (mliečnej)...

Veľkonočná čokoládovo-višňová torta
Inšpirovala som sa blížiacimi sviatkami a upiekla som túto tortu. Samozrejme, že môže byť nie...

Ružičkový kel ako príloha
Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je...

Tagliatelle s hubami shimeji
Nič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a...

Dolky od našej babky
Dolky, ktoré robí naša babina, nie je to asi jej recept, ale to vôbec...

Osviežujúce minitortičky
Už som dlhšiu dobu túžila po týchto formičkách a konečne sa mi ich podarilo zohnať, tak...

Sladké slimáčiky
Vyvaľkáme si lístkové cesto. Potrieme džemom. Posypeme zmesou mletých orechov, kokosu, škorice, postrúhanej...

Morčacie stehno s cesnakom
... ale aj s dijonskou horčicou, rímskou rascou, tymiánom, s karamelizovanou cibuľou a s...

Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...

Margot rezy
margot rezy pochadza od mojej svokricky ktory som od nej obkukala ale je rychly a vyborny!

Dukátové buchtičky
Recept je naozaj veľmi jednoduchý a určite sa podarí každej aj začínajúcej kuchárke.

Zapekaná cuketa s cestovinou
Cukety sa teraz nachádzajú určite skoro v každej záhradke, trhovisko alebo obchode. Verím, že...

Vianočný punč
Čas strávený v kruhu rodiny pri teplom punči vyčarí úsmev na tvári nielen vám, ale určite...

Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...