Špenátová pizza fotorecept

evusik - fotkaevusik, 12. októbra 2012
Špenátová pizza (fotorecept)
Foto: evusik

Moja obľúbená :-)

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
50 ml
200 ml
1/2 kocky
1 ČL
Paradajkový základ:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie a zalejeme vlažnou vodou, prikryjeme a necháme vzísť kvások. Potom pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto. Prikryté necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto si rozdelíme na štyri časti.

    Špenátová pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    čerstvý špenát prelejeme horúcou vodou a necháme na sitku odkvapkať

    Špenátová pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajkový základ si pripravíme z drvených rajčín v tetrapacku (alebo pretlaku, ten ale treba viac dochutiť) pridáme pretlačený cesnak, soľ, čerstvú bazalku a oregáno... cesto rukami roztiahneme na veľkosť formy, potrieme paradajkovým základom

    Špenátová pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na to poukladáme špenát a kolieska mozarelly

    Špenátová pizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pečieme na 250°C 8-10 minút

    Špenátová pizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kto nemá rád špenát môže si spraviť napr. šunkovo-šampiňónovú..... z tohto množstva som urobila štyri stredne veľké pizze

    Špenátová pizza (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
Presne takéto pizze zbožňujem, ako keby si ju robila mne na objednávku. U mňa nemá jedinú chybičku, jedine že nie je predo mnou na stole. Chvalabohu, že som po obede a len sŕkam kávičku :-)
Vidis a ja som ju doteraz takuto kupoval. Aspon, ze teraz si ju budem moct urobit. Vyzera uzasne a urcite aj chuti tak ako vyzare. Vdaka za recept, i ked neskoro, ale predsa.
@kecemis teším sa, že si sa zastavil, dlžím ti ospravedlnenie za to extempore pod tvojim receptom.... keby som to mohla odčiniť tak ti upečiem a osobne donesiem, ale za prvé si ďaleko a za druhé ja sa tu mordujem s chrípkou... ale ty si šikovný ty si určite upečieš aj sám... tak nech sa ti darí .-)
To je v poriadku, ja som prisiel az po funuse. Myslim, ze to nebolo a ani nebude prve a ani posledne extempore vseobecne. To tu bude asi stale, nie vsetkym vyhovies.
Dakujem za ochotu, upiect a doniest, ale radsej sa sustred teraz na svoje bacile. Zelam skore uzdravenie.

Pridaj komentár k receptu: