Foto: hubarka35
Receptík je trochu naročnejší na čas,no výsledok stojí za to.
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z rýb si spravíme filety-stiahneme z kože.umyjeme.
-
2
Nasolíme,posypeme cukrom a ukladáme do dozy-misky.Medzi ryby vkladáme koreniny a bobkový list.
-
3
Všetko zalejeme octom.prikryjeme vekom a necháme močit cca 2 týždne.skladujeme v chladničke.
-
4
Rybky po vybratí z nálevu nakrájame na menšie kusky-chrbtovú kost vyberieme.
-
5
Korenovú zeleninku uvaríme-potom nastruhame najemno.
-
6
Cibulu nakrájame,pridáme k masku z rýb.tiež aj hrášok..
-
7
Rybie masko s cibulou možme aj pomixovat
-
8
Nakoniec pridáme majolku,smotanku,zeleninku a dochutíme.
-
9
Šalátik je výborný.Len kôli dcerke som to mixovala.
Krajším a chutnejšie vyzerajúcim receptom som sa už dávno nestretol.
No musím aj ja podotknúť,že to pácovane v tom náleve je tam zbytočne predimenzované .
Malo by stačiť posoliť a nechať odležať v chladničke 12- 48h/treba to sem tam obracať.Potom sa ryby umyjú v studenej vode a dajú sa do nálevu s octom-1 diel vody a 1 diel octu.Pridáme bob.list,koriander celý,horčičné semiačka.(každý podľa svojho receptu)Ryby musia byť zaťažené aby boli v náleve. Doba pácovania je cca. 3 dni.(Záleží samozrejme od veľkosti ryby)Alebo rovno to naložiť do pácu na cca.4-5dní)=max.
Nálev by nemal byť vzduchotesne uzatvorený.Platí to samozrejme aj pri pácovaní šuniek resp.ostatných surovín mäsového charakteru.
Technologický postup je správny a aj suroviny obsiahnuté v šaláte nemajú chybu.A to pácovanie sa dá skrátiť to je asi najmenej. Môžeš potom toto chutne vyzerajúce jedlo skôr naservírovať resp.konzumovať.Musí sa to skladovať v chladničke cca.5 st.C.
Neber to ako kritiku je milión receptov aj na nete.Niekto pácuje niekto zase nie.Prajem ti pekný deň.
Naozaj nemáš za čo ďakovať.Ak som ti vedel nejako pomôcť,tak rád.
Prajem ti všetko dobré.