Rybací šalát fotorecept

hubarka35 - fotkahubarka35, 19. novembra 2013
Rybací šalát (fotorecept)
Foto: hubarka35

Receptík je trochu naročnejší na čas,no výsledok stojí za to.

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
Nálev:
2 kusy
1 kus
250 ml
200 g
Na dochutenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z rýb si spravíme filety-stiahneme z kože.umyjeme.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nasolíme,posypeme cukrom a ukladáme do dozy-misky.Medzi ryby vkladáme koreniny a bobkový list.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko zalejeme octom.prikryjeme vekom a necháme močit cca 2 týždne.skladujeme v chladničke.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rybky po vybratí z nálevu nakrájame na menšie kusky-chrbtovú kost vyberieme.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korenovú zeleninku uvaríme-potom nastruhame najemno.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibulu nakrájame,pridáme k masku z rýb.tiež aj hrášok..

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rybie masko s cibulou možme aj pomixovat

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec pridáme majolku,smotanku,zeleninku a dochutíme.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Šalátik je výborný.Len kôli dcerke som to mixovala.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
To tak zhruba dva týždne....sa močia-vobec sa nerozpadajú tie filetky potom....Izabella929@ močia sa koli kostičkám tie uplne zmaknú....ja to masko rybie nevarím na šalátik...manek380 nemám tam chybu-ja to robím takto-a chutí to každému-zatial...ano sú tam aj pleskáče,karasy.....
Uvariť v náleve z octu a vody (1:2) s bobkovým listom (stačí 15 min),vykostiť a pokračovať receptom.Šalát nechať odležať min.12 hod.
@hubarka35
Krajším a chutnejšie vyzerajúcim receptom som sa už dávno nestretol.
No musím aj ja podotknúť,že to pácovane v tom náleve je tam zbytočne predimenzované .
Malo by stačiť posoliť a nechať odležať v chladničke 12- 48h/treba to sem tam obracať.Potom sa ryby umyjú v studenej vode a dajú sa do nálevu s octom-1 diel vody a 1 diel octu.Pridáme bob.list,koriander celý,horčičné semiačka.(každý podľa svojho receptu)Ryby musia byť zaťažené aby boli v náleve. Doba pácovania je cca. 3 dni.(Záleží samozrejme od veľkosti ryby)Alebo rovno to naložiť do pácu na cca.4-5dní)=max.
Nálev by nemal byť vzduchotesne uzatvorený.Platí to samozrejme aj pri pácovaní šuniek resp.ostatných surovín mäsového charakteru.
Technologický postup je správny a aj suroviny obsiahnuté v šaláte nemajú chybu.A to pácovanie sa dá skrátiť to je asi najmenej. Môžeš potom toto chutne vyzerajúce jedlo skôr naservírovať resp.konzumovať.Musí sa to skladovať v chladničke cca.5 st.C.
Neber to ako kritiku je milión receptov aj na nete.Niekto pácuje niekto zase nie.Prajem ti pekný deň.

Dakujem Ti mesiar50 za rady....nikdy som to nerobila...-len čo som počula....a rybky som zbierala...sused chodieva..a sem tam mi dá alebo idem s ním-on tie malé karasky nebere...tak sa nakopili a robila som šalát...dík za pochvalu....

Pridaj komentár k receptu: