Rybací šalát fotorecept

hubarka35 - fotkahubarka35, 19. novembra 2013
Rybací šalát (fotorecept)
Foto: hubarka35

Receptík je trochu naročnejší na čas,no výsledok stojí za to.

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
Nálev:
2 kusy
1 kus
250 ml
200 g
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Z rýb si spravíme filety-stiahneme z kože.umyjeme.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nasolíme,posypeme cukrom a ukladáme do dozy-misky.Medzi ryby vkladáme koreniny a bobkový list.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko zalejeme octom.prikryjeme vekom a necháme močit cca 2 týždne.skladujeme v chladničke.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rybky po vybratí z nálevu nakrájame na menšie kusky-chrbtovú kost vyberieme.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korenovú zeleninku uvaríme-potom nastruhame najemno.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibulu nakrájame,pridáme k masku z rýb.tiež aj hrášok..

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rybie masko s cibulou možme aj pomixovat

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec pridáme majolku,smotanku,zeleninku a dochutíme.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Šalátik je výborný.Len kôli dcerke som to mixovala.

    Rybací šalát (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

manek380
@hubarka35 - recept je dobrý, ale ta doba naložení ryb (mám dojem, že se jedná o cejny, tedy pleskáče) v čistém octě - nemáš tam chybu? Za dva týdny se ty ryby roztečou...
izabella929
a kôli čomu to stojí týždne? ja to robím ihneď...inak rybací šalát veľmi ľúbim...
paeva
jasom robila včera zo zvyškov (chrbtica, krk, odrezky) bez nakladania, rýchlo urobený, rýchlo zjedený
hubarka35
To tak zhruba dva týždne....sa močia-vobec sa nerozpadajú tie filetky potom....Izabella929@ močia sa koli kostičkám tie uplne zmaknú....ja to masko rybie nevarím na šalátik...manek380 nemám tam chybu-ja to robím takto-a chutí to každému-zatial...ano sú tam aj pleskáče,karasy.....
viera1
Uvariť v náleve z octu a vody (1:2) s bobkovým listom (stačí 15 min),vykostiť a pokračovať receptom.Šalát nechať odležať min.12 hod.
mesiar50
@hubarka35
Krajším a chutnejšie vyzerajúcim receptom som sa už dávno nestretol.
No musím aj ja podotknúť,že to pácovane v tom náleve je tam zbytočne predimenzované .
Malo by stačiť posoliť a nechať odležať v chladničke 12- 48h/treba to sem tam obracať.Potom sa ryby umyjú v studenej vode a dajú sa do nálevu s octom-1 diel vody a 1 diel octu.Pridáme bob.list,koriander celý,horčičné semiačka.(každý podľa svojho receptu)Ryby musia byť zaťažené aby boli v náleve. Doba pácovania je cca. 3 dni.(Záleží samozrejme od veľkosti ryby)Alebo rovno to naložiť do pácu na cca.4-5dní)=max.
Nálev by nemal byť vzduchotesne uzatvorený.Platí to samozrejme aj pri pácovaní šuniek resp.ostatných surovín mäsového charakteru.
Technologický postup je správny a aj suroviny obsiahnuté v šaláte nemajú chybu.A to pácovanie sa dá skrátiť to je asi najmenej. Môžeš potom toto chutne vyzerajúce jedlo skôr naservírovať resp.konzumovať.Musí sa to skladovať v chladničke cca.5 st.C.
Neber to ako kritiku je milión receptov aj na nete.Niekto pácuje niekto zase nie.Prajem ti pekný deň.

hubarka35
Dakujem Ti mesiar50 za rady....nikdy som to nerobila...-len čo som počula....a rybky som zbierala...sused chodieva..a sem tam mi dá alebo idem s ním-on tie malé karasky nebere...tak sa nakopili a robila som šalát...dík za pochvalu....
mesiar50
@hubarka
Naozaj nemáš za čo ďakovať.Ak som ti vedel nejako pomôcť,tak rád.
Prajem ti všetko dobré.