Karamelový zákusok fotorecept
Foto: olinecka
Pre milovníkov orechového cesta a karamelovej plnky. Jednoduchý spôsob prípravy, ktorú zvládne aj začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Orechové cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
250 g mleté |
|
štipka |
|
Svetlé cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
5 PL |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 konzerva |
|
300 g zmäknuté (alebo Hera) |
|
Na posypanie: | |
posekané |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto 1, 2 + plnka.
-
2
Orechové cesto: Bielky vyšľaháme, postupne pridáme štipku soli a cukor a došľahame do tuha. Do snehu varechou vmiešame mleté vlašské orechy.
-
3
Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a orechové cesto rovnomerne rozotrieme. Pripravíme svetlé cesto. Vyšľaháme bielky, pridáme soľ, cukor a postupne po jednom aj žĺtky. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Svetlé cesto nalejeme na orechové cesto.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút do zlatista. Po upečení necháme korpus vychladnúť. Plnka: Maslo vymiešame do hladka, pridáme karamelové kondenzované mlieko a domiešame do hladka. Korpus upravíme, potrieme pripravenou plnkou, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme posekanými orechmi.
-
5
Ponúkam niečo na ochutnavku, dobrú chuť.
Len karamel robim sama, ale skusim z konzervy.
Susedia vravia, že Ti budú aj platiť. Ukladám, určite hu urobím, ale nie v tých hicoch......
Jaj povedz susedom, že upečiem aj bez platenia. Pozdravujem Teba, všetkých Tvojich blízkych.