Fazuľovo- tuniakový koktail

Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 24. mája 2011
Fazuľovo- tuniakový koktail
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Sterilizované fazule prepláchneme. Fazuľové struky na koncoch zrežeme a zblanšírujeme (varíme v mierne vriacej vode asi 3 minúty) a ihneď vyberieme a schladíme v ľadovej vode. Struky pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misy s fazuľou a nakrájanými paradajkami, paprikou a uhorkou Dochutíme koreninami a citrónovou šťavou. Pridáme rukolu a zľahka premiešame. Naservírujeme do vysokého a priestranného pohára s kúskami tuniaka. Mramorované vajce umiestnime do stredu a pokvapkáme olejom z tuniaka.

  2. 2

    Mramorované vajcia: Vajcia varíme 6 min. Medzitým uvaríme marinádu – všetky uvedené suroviny privedieme v hrnci do varu a prelejeme do vysokej nádoby, aby vajcia boli ponorené. Varíme asi 5 min., ihneď vyberieme na utierku, poklepkáme po škrupinke (cez štrbinky prenikne marináda dovnútra), dáme naspäť do marinády. Necháme vychladnúť, zakryjeme a dáme do chladničky na 4 hodiny – alebo cez noc.

Diskusia k receptu

vcelka
Ježííííš, to je super nápad s tým vajíčkom...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha