Fazuľovo- tuniakový koktail
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 24. mája 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
110 g |
|
|
|
|
|
240 g |
|
Mramorové vajcia: | |
4 ks |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
|
|
1 kl |
|
|
Postup
-
1
Sterilizované fazule prepláchneme. Fazuľové struky na koncoch zrežeme a zblanšírujeme (varíme v mierne vriacej vode asi 3 minúty) a ihneď vyberieme a schladíme v ľadovej vode. Struky pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misy s fazuľou a nakrájanými paradajkami, paprikou a uhorkou Dochutíme koreninami a citrónovou šťavou. Pridáme rukolu a zľahka premiešame. Naservírujeme do vysokého a priestranného pohára s kúskami tuniaka. Mramorované vajce umiestnime do stredu a pokvapkáme olejom z tuniaka.
- 2
Mramorované vajcia: Vajcia varíme 6 min. Medzitým uvaríme marinádu – všetky uvedené suroviny privedieme v hrnci do varu a prelejeme do vysokej nádoby, aby vajcia boli ponorené. Varíme asi 5 min., ihneď vyberieme na utierku, poklepkáme po škrupinke (cez štrbinky prenikne marináda dovnútra), dáme naspäť do marinády. Necháme vychladnúť, zakryjeme a dáme do chladničky na 4 hodiny – alebo cez noc.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu