Sičené hríby fotorecept
Monika Medvecová
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 19. mája 2011
šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch, 19. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené hríby namočíme v teplej vode alebo vývare, kým nezmäknú. Potom ich posekáme mixérom nadrobno. Dolejeme vodou a dáme variť.
- 2
Po polhodine pridáme nadrobno posekanú kvasenú kapustu, ktorú sme predtým zľahka prepláchli vo vode (na zníženie kyslosti). Dochutíme soľou, čiernym korením a troškou vegety, prípadne rozdrveným cesnakom.
- 3
Krátko povaríme a zahustíme zátrepkou z múky. Podávame so zemiakmi pečenými v rúre na bylinkách alebo so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu