
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.

Ryžový šalát s vajíčkom
Ryžový šalát je ideálnou voľbou, ako si vychutnať čerstvé a ľahké jedlo....

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

Lososový šalát
Veľmi jednoduchý šalát, ktorý môže byť ako príloha alebo aj náplň do sushi rias.

Marmitako z tuniaka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...

Broskyňa s lososovo-limetkovou penou
Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by...

Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

Ázijské kokosové kičrí (kedgeree)
Tento ázijský recept je lahodnou kombináciou údenej tresky, vajec a aromatických korenín....

Grilované sardinky z Madeiry
Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

Zeleninovo-rybková polievka
Polievočka patrí k našim obľúbeným od roku 2012. Musím poznamenať, že nakoľko ja rybky milujem,...

Pečená treska s petržlenovo-chrenovou krustou
Biela ryba chutí lahodne s touto chrumkavou bylinkovou krustou

Hráškovo-tuniaková nátierka
S manželom si radi večer vypapkávame :) no a raz, keď sme nemali čo, vzišla...

Makrelové špízy
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...

Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...

Dusené filé na karí a zázvore
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...

Ryžový šalát so syrom manchego a s ančovičkami
Šalát s intenzívnou chuťou atraktívny na prvý pohľad....

Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami
Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS...

Oblečený sleď
селедка под шубой, v preklade sleď pod kožuchom, je ukrajinsko-ruský vrstvený šalát. Pripravuje sa na...

Makrela a lilkové pyré
Lilky podélně rozřízneme a osolíme. Obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla...

Sumček africký vo vínovej omáčke
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

Vajcia plnené rybacou penou
Vajcia uvarené natvrdo olúpeme, rozkrojíme na polovice a vyberieme žĺtky. V miske dôkladne zmiešame maslo, ...

Zeleninový šalát s rybičkami
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom
Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023....

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.