Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh s plneným cuketovým kvetom

Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 24. augusta 2020
Grilovaný pstruh s plneným cuketovým kvetom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g
8 ks veľké
100 ml
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zo pstruha si nakrájame pekné filety, ktoré budeme grilovať len s trochou soli.

  2. 2

    Z bazalky, cesnaku a oleja vymixujeme pesto. Polovicu odložíme ako omáčku k rybe a druhú polovicu primiešame k mäsu, ktoré nám ostalo z vykostenej ryby. Zmes zmixujeme spolu so smotanou, soľou a korením a pomocou cukrárskeho vrecka zmesou naplníme kvety cukety. Pečieme v rúre na 170 °C asi 15 až 18 minút.

  3. 3

    Filety zo pstruha osolíme, pokvapkáme olejom a grilujume sprudka po oboch stranách asi 5 minút. Podávame s plnenými cuketovými kvetmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia