Grilovaný pstruh s plneným cuketovým kvetom
Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 24. augusta 2020
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 24. augusta 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zo pstruha si nakrájame pekné filety, ktoré budeme grilovať len s trochou soli.
- 2
Z bazalky, cesnaku a oleja vymixujeme pesto. Polovicu odložíme ako omáčku k rybe a druhú polovicu primiešame k mäsu, ktoré nám ostalo z vykostenej ryby. Zmes zmixujeme spolu so smotanou, soľou a korením a pomocou cukrárskeho vrecka zmesou naplníme kvety cukety. Pečieme v rúre na 170 °C asi 15 až 18 minút.
- 3
Filety zo pstruha osolíme, pokvapkáme olejom a grilujume sprudka po oboch stranách asi 5 minút. Podávame s plnenými cuketovými kvetmi.
Tiež grilovaný pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu