
Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

Losos šéfkuchára
Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Lososová rolka na cviklovom aspiku
Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, ...

Grilovaný zubáč s fenyklovým pyré
Filety zubáča dočistíme od kostičiek a odstránime plutvy, kožu jemne narežeme. Nakrájané zemiaky spolu s očisteným,...

Grilovaný losos s pomarančovo-vanilkovým confit a bazalkovým prelivom
Toto jedlo som sa naučil pripravovať počas môjho letného pobytu na pobreží Mainu, kde som pracoval...

Pstruhy plnené brokolicou
Vo vriacej osolenej vode veľmi krátko povaríme ružičky brokolice. Krevety a očistený pór nakrájame na drobné...

Zeleninový tanier s údenym lososom
Ladovy salat si natrhame a naukladame na tanier nan polozime platky udeneho lososa. Ostatnu zeleninu si nakrajame...

Treska v majonéze
Je to recept od môjho dobreho kamaráta rybára. Ja ho robím večšinou na vianoce z tolstolobíka....

Rybie krokety
Tresku necháme rozmraziť, nakrájame na malé kúsky, pridáme troška citronovej šťavy, nastrúhaný syr ,...

Filety z pražmy zlatej na sójovom mede
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky, prepláchnite a dajte variť do osolenej vody (nie do vriacej,...

Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....

Politický zubáč
Prečo politický? Nuž, tieto Vianoce si ocko kúpil knižku Fešák nie som, ale variť viem...

Tofu s rybkou - netradične
Znova bielkovinové jedlo, tentokrát pangasius s tofu... a spol.

Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....

Terrine z údeného lososa
Skvela vecicka vhodna nielen na velkonocne pohostenie. Porove listy nabuduce nahradim tenuckymi platkami sunky, ale...

Cestovinový šalát so surimi tyčinkami
Odvaríme si cestoviny, medzitým si v miske zmiešame nakrájanú uhorku, olivy plnené lososom, surimi...

Sekaná z rybieho filé
Vykostené filé pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia, rozotrený cesnak a...

Filety z tresky na kôprovej omáčke
Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný...

Džuveč s filé
Na toto jedlo som si po rokoch spomenula a uvarila, bolo ako voľakedy, prudko jedlé

Pečená parmica so zemiakmi
Z rýb oškrabeme šupiny, vykostíme od vrchnej plutvy až k bruchu a vyberieme vnútornosti. Opláchneme...

Slovenská Smörgåstårta
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.