
Losos v chrenovej omáčke
Jednoduchy recept , ktory som nasla v knihe -Kdyz sob se zenou snida- od spisovatelky Haliny...

Lososový steak s pomarančovou omáčkou
Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

Zapekaný zubáč so syrovo-vínovou omáčkou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, anglickú zeleninu udusíme na masle, vložíme...

File Pangasius s cuketou a zeleninou.
Rozmrazené pangasius fillé oplachnemé. Necháme na sitku odkvapkať. Priprávime si marinádu( ja som ju robila tentokrát takto...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Tuniakový šalát
Syn bol teraz tyzden doma na prazdniny, prisiel mu na chut tuniakovy salat... ze ci...

Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke
Tento relatívne rýchly receptík robím vždy, keď dostanem chuť na cestoviny a kuracinku :)

Polievka z kapra
Očistené a opláchnuté hlavy a vnútornosti z kapra uvaríme každé zvlášť v mierne osolenej vode. Z...

Losos v alobale
Celá rodina máme veľmi radi ryby, a keďže už celkom v pohode dostať kúpiť aj takú...

Rybacia kapustnica
Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň. Využijem všetko , čo ponúka kapor, teda okrem mäsa na vysmážanie...

Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom....

Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...

Ryba á la Sebine
Recept mam od rakúskej známej. Je to rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, ktoré je chutné...

Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...

Pečený losos so smotanovo-chrenovým dresingom
Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime...

Grilovaná pražma zlatá
Rozhodli sme sa, že v nedeľu budeme grilovať. Ja som obstarala rybu, syn ešte...

Filet zo zubáča s krevetovou omáčkou
Krevetová omáčka: Nakrájame si pór na jemné pásiky. Na panvici rozpustíme maslo na ktorom speníme pór,...

Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou
Originál receptu je niekde z tv, no preonačený podla našich chutí.

Tuniaková nátierka
táto pomazánka je z čias keď som pracovala v Anglicku a so sesternicou sme si ju robili...

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...

Pražma na zázvore
Když jsme byli před 7 lety v Lokvě Rogožnici v Chorvatsku, tak náš pán domácí nám...

Treska na vikingský spôsob
Zaujímam sa o škandináviu, kultúru vikingov a napadlo mi, že uvarím jedlo podobné tomu aké...

Cestovinový šalát s mozarellou a tuniakom
Tento ľahký obed zvoľte v prípade, že členovia vašej rodiny odmietajú v týchto horúčavách akékoľvek jedlo....

Rybacie fašírky s krabími tyčinkami
Rybky máme radi, tak som vyskúšala urobiť rybacie fašírky.

Ryby v Novaljskej marináde
Ryby očistíme , umyjeme. ja som použila morskú štuku -má málo kostí , vlastne len velkú...

Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou
Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila,...

Zapečené rybie filé na kapuste
Filé osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu nakrájame na kolieska, speníme na masle a rozložíme...