
Losos v chrenovej omáčke
Jednoduchy recept , ktory som nasla v knihe -Kdyz sob se zenou snida- od spisovatelky Haliny...

Zapekaný zubáč so syrovo-vínovou omáčkou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, anglickú zeleninu udusíme na masle, vložíme...

Tuniakový šalát
Syn bol teraz tyzden doma na prazdniny, prisiel mu na chut tuniakovy salat... ze ci...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Lososový steak s pomarančovou omáčkou
Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

Cestoviny s kuracím mäsom a so surimi zapekané v syrovo-smotanovej omáčke
Tento relatívne rýchly receptík robím vždy, keď dostanem chuť na cestoviny a kuracinku :)

File Pangasius s cuketou a zeleninou.
Rozmrazené pangasius fillé oplachnemé. Necháme na sitku odkvapkať. Priprávime si marinádu( ja som ju robila tentokrát takto...

Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom....

Polievka z kapra
Očistené a opláchnuté hlavy a vnútornosti z kapra uvaríme každé zvlášť v mierne osolenej vode. Z...

Losos v alobale
Celá rodina máme veľmi radi ryby, a keďže už celkom v pohode dostať kúpiť aj takú...

Sumček africký s pečenými zemiakmi a jogurtovým dipom
Zmiešame múku, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku. Približne v pomere 1:1...

Amur v eintopfe
Sladkovodná ryba chuťovo podobná kaprovi sa u mňa ocitla naporcovaná na podkovičky. Pripravila som ju netradičným...

Rybacia kapustnica
Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň. Využijem všetko , čo ponúka kapor, teda okrem mäsa na vysmážanie...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Grilovaná pražma zlatá
Rozhodli sme sa, že v nedeľu budeme grilovať. Ja som obstarala rybu, syn ešte...

Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...

Tuniaková nátierka
táto pomazánka je z čias keď som pracovala v Anglicku a so sesternicou sme si ju robili...

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...

Ryba á la Sebine
Recept mam od rakúskej známej. Je to rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, ktoré je chutné...

Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...

Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...

Sardinková nátierka
Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

Pečený losos so smotanovo-chrenovým dresingom
Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime...

Filet zo zubáča s krevetovou omáčkou
Krevetová omáčka: Nakrájame si pór na jemné pásiky. Na panvici rozpustíme maslo na ktorom speníme pór,...

Rybacie fašírky s krabími tyčinkami
Rybky máme radi, tak som vyskúšala urobiť rybacie fašírky.

Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou
Originál receptu je niekde z tv, no preonačený podla našich chutí.

Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou
Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila,...

Zapečené rybie filé na kapuste
Filé osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu nakrájame na kolieska, speníme na masle a rozložíme...

Cestovinový šalát s mozarellou a tuniakom
Tento ľahký obed zvoľte v prípade, že členovia vašej rodiny odmietajú v týchto horúčavách akékoľvek jedlo....