Roláda z údeného lososa

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 8. januára 2016
Roláda z údeného lososa
Foto: Ľuboš Pilc

Skúste aj pstruha. Namiesto lososa možno použiť aj plátky údeného pstruha či inej vyfi letovanej ryby. Rovnako možno obmieňať aj náplň, nikdy by v nej však nemali chýbať bylinky a kvapka citrónovej šťavy.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g plátky
100 g
80 g (karička)
5 g (kôpor, pažítka)
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Zmäknuté maslo prešľaháme spolu so syrom, pridáme nakrájané bylinky.

  2. 2


    Na fóliu rozložíme plátky lososa, ktoré natrieme pripraveným maslom a s pomocou fólie zrolujeme. Dáme vychladiť do chladničky.

  3. 3


    Pred podávaním pokrájame na kolieska a na tanieroch či misách ozdobíme kaviárom z takzvaných lietajúcich rýb.

Diskusia k receptu

slavkabis
ja losos veru udený nemusím, ale manželovi ho rada urobím ☺ 5*
nika72
veľmi chutne to vyzerá super nápad.... určite skúsim my milujeme údeného lososa :)
bozulka
Vyzerá to krásne a určite chutná výborne.Možno by som zvažovala ten kôpor.Losos je dostupný tak môžem vyskúšať aj s kôprom a uvidím.