Prekladané zemiaky podla Lei

ewentuality - fotkaewentuality, 19. decembra 2010

je to dobré ,rýchle a bezmäsité!

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

750 g
500 g, -pangasius alebo treska to je jedno dobré su obe
8 ks, mrazené môžme vynechať kto ich nemá rád
2 KL
1 ks
 podla chuti ja som davala soľ a zmes korenia Sweet and Hot
 ,bazalka




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka,zcedíme a necháme vychladnúť.Necháme rozmrznúť filé a krabie tyčinky.

  2. 2

    Vychladnuté zemiaky očistíme.Vymastíme si olejom zapekaciu misku a na dno uložíme vrstvu na plátky pokrájaných zemiakov.Na zemiaky rozložíme filé pokrájané na plátky a krabie tyčinky nakrájané na vačsie kúsky.Podľa chuti osolíme okoreníme a položíme ďalšiu vrstvu zemiakov.Postup opakujeme kým máme suroviny a posledná vrstva sú zemiaky.

  3. 3

    Pripravíme si omáčku na zapečenie:Do nádoby si dáme 2 lyžicky pretlaku,pridáme vajce a rozšlaháme..pridáme vodu aby zmes bola primerane tekutá okoreníme oreganom a bazalkou a zalejeme zemiaky.Dáme do vyhriatej rúry a pečieme kým vrchné zemiaky nezhnednú.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zapečené zemiačky sú vždy dobré, podobne som už robila aj ja, je to dobré jedlo.
sailero
ryba patri medzi masko- toto nieje bezmasite, ale urcite je to chutne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia