Foto: babkamt
Rozhodli sme sa, že v nedeľu budeme grilovať. Ja som obstarala rybu, syn ešte prikúpil kuracie krídelká. Mäso ugriluje syn a ja uvarím len polievku. Zobraziť celý popisRozhodli sme sa, že v nedeľu budeme grilovať. Ja som obstarala rybu, syn ešte prikúpil kuracie krídelká. Mäso ugriluje syn a ja uvarím len polievku. Upiekla som aj oškvarkové pagáče. Všetci sme sa tešili na pražmu, je to chutná ryba. Nakoniec nič nedopadlo tak, aby sme si to naplánovali.
Postup
-
1
Kúpila som 4 kusy čerstvej pražmy zlatej.
-
2
Umyla a osušila som ju. Kožu som trochu narezala do kríža. Natrela som ju olejom.Tentokrát som ryby len osolila, aby bola cítiť chuť rybacieho mäsa.
-
3
Naložila som kilogram kuracích krídel. Do 50 ml oleja som dala rôzne korenia. Zamiešala som a do ochutenej marinády som vložila krídelká. Dobre som ich premiešala, uložila zakryté do chladničky. Grilovať sa budú až večer.
-
4
Z polovičky sliepky som uvarila slepačiu polievku. Uvarené mäso sa mi ponúkla Terezka obrať:-) Viete si predstaviť, koľko z neho zostalo:-) Dala si polievku a ochutnala pagáče. Hoci má ryby rada, grilovanú rybu už nechcela. K obedu sme si nakoniec ugrilovali len dve ryby. Tie sme si navzájom núkali. Všetkým stačila polievka. Kým sa urobila ryba, napchali sme sa čerstvými voňavými oškvarkovými pagáčikmi.
-
5
Na večeru sme si ugrilovali krídelká.
-
6
To už aj vnučka vyhladla:-)
-
7
Pohľad do záhrady.
Inak, ja by som si vybrala z tej ponuky jednoznačne tú rybku :-).
Vyzerajú skvelo a chutne.
mám ich rada na záhradke..vysádzam ich ako "lemovačky" na okraje kvetinových záhonov..kvitnú celé leto..
si šikovná..láskavá babka..