Foto: nikol156
Ryby máme veľmi radi a preto dosť často pripravujem na obed. Tento recept je kombinácia všetkého čo máme radi.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme a natrieme okraje vajíčkom (bude nám slúžiť ako lepidlo). Na cesto položíme špenát, ktorý pripravíme nasledovne: na masle podusíme trošku špenát, ochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Trošku podusíme a nakoniec prilejeme smotanu a necháme ho trošku zahustiť. Na špenát dáme miešanú zeleninu, ktorú tiež podusíme na troške masla. Nakoniec dáme na zeleninku rybu, ktorú sme posolili a okorenili čiernym korením.
- 2
Na úplný záver lístkové cesto preložíme cez rybu a uzavrieme perinku. Môžeme urobiť jednu veľkú perinku alebo viac menších. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skôr by som zvolil rybu v celku - to je jedno akú, ale v celku. Mrazené filé, filet sa podľa mňa hodí viac na vyprážanie v klasike alebo cestíčku - tak si zachová konzistenciu. Alebo využijem, že sa rozpadá a dám ho do rizota, šalátov... Ale to je len môj názor, nič si nepokazila, dôležité je že chutilo.
@dorisa - dá sa ako tak zabrániť rozpadaniu, ak filet rozmrázaš pomaly a poriadne ho vysušíš - ale nozaj vysušíš. Nesmie pri stlačení kvapkať voda. Niekedy miniem aj 10 papierových utierok.