Rybie filé v lístkovej perinke

nikol156 - fotkanikol156, 20. marca 2012
Rybie filé v lístkovej perinke
Foto: nikol156

Ryby máme veľmi radi a preto dosť často pripravujem na obed. Tento recept je kombinácia všetkého čo máme radi.

6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg alebo iná ryba
1 balenie
150 g
300 g miešaná
50 g
1 ks
10 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme a natrieme okraje vajíčkom (bude nám slúžiť ako lepidlo). Na cesto položíme špenát, ktorý pripravíme nasledovne: na masle podusíme trošku špenát, ochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom. Trošku podusíme a nakoniec prilejeme smotanu a necháme ho trošku zahustiť. Na špenát dáme miešanú zeleninu, ktorú tiež podusíme na troške masla. Nakoniec dáme na zeleninku rybu, ktorú sme posolili a okorenili čiernym korením.

  2. 2

    Na úplný záver lístkové cesto preložíme cez rybu a uzavrieme perinku. Môžeme urobiť jednu veľkú perinku alebo viac menších. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme do zlata.

Diskusia k receptu

dorisa
...mne sa zda,že tie filety napustené vodou sa najlepšie takto pripravujú, lebo som minule skúšala na prírodno urobiť a rozpadávaju sa. Vyskúšam tvoj receptík.
rybarkuchar
Dobrý recept - nevhodná ryba.
Skôr by som zvolil rybu v celku - to je jedno akú, ale v celku. Mrazené filé, filet sa podľa mňa hodí viac na vyprážanie v klasike alebo cestíčku - tak si zachová konzistenciu. Alebo využijem, že sa rozpadá a dám ho do rizota, šalátov... Ale to je len môj názor, nič si nepokazila, dôležité je že chutilo.
@dorisa - dá sa ako tak zabrániť rozpadaniu, ak filet rozmrázaš pomaly a poriadne ho vysušíš - ale nozaj vysušíš. Nesmie pri stlačení kvapkať voda. Niekedy miniem aj 10 papierových utierok.
dorisa
@rybarkuchar , tak vždy robievam, ale som si všimla, že poslednu dobu strasne veal vody pridávaju do fileto, aj do kociek, treba kupovat bez pridania vody, radsej drahšie,ale vyhneme sa tomu, aby sa to drobilo. Minule som kupila celé kilo, a tak musim zo zostaku urobit fašírky.
rybarkuchar
@dorisa - fašírky: múdro. Aj falošná treska sa dá, surovú by som neriskoval. Raz som zo zúrivosti nechal filé rozvariť a urobil som polievku.
paveva
Ja som raz kupila tresku, mala snádˇsto rokov. Používam čerstvé ryby z našich vôd. Robila som kapra v lístkovom ceste, dala som doňho plnku, boli v nej orechy, smotana vajcia a trocha zeleniny a toto som zabalila do toho cesta. Bolo to fajné, musím to niekedy zopakovať.
jarunka
Ja robievam podobne salmonove filety, alebo kus inej cerstvej ryby, mrazene som neskusala, neviem ci by to nebolo velmi vodove. Na spodok dam spenat a na to struhanu mrkvu a urobim jednotlive porcie.
paveva
rybarkuchar - Do plnky môžeš dať podľa svojej chuti rôzne ingrediencie, ale smotana a orechy tam urobia svoje. Ked plníš kura tie ž improvizuješ, nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia