Foto: fi0na
Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila, som sa do neho načisto zamilovala. Je vynikajúci, Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila, som sa do neho načisto zamilovala. Je vynikajúci, jednoduchý a zdravý.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Príprava je veľmi jednoduchá, celé jedlo pečiem v jednom väčšom pekáči, ktorý potriem olivovým olejom. Zemiačky nakrájam na kocky a poukladám na jednu stranu pekáča. Osolím a posypem rascou (kto nechce nemusí) Na druhú polku poukladám tresku, osolím, okorením a pokvapkám limetkou. Vložím do vyhriatej rúry - 180 st. na 20 minút.
- 2
V panvici opražím minútku na olivovom oleji cesnak pokrájaný na plátky alebo na drobno. Pridám špenát a sparím ho pokým nepustí vodu. Vodu vyberiem lyžicou alebo ju opatrne vylejem a špenát odstavím.
- 3
Tresku so zemiakmi vyberiem z rúry. V rúre zvýšim teplotu na 200. Tresku bohato potrieme smotanou, navrstvíme udusený špenát a posypeme nahrubo nastrúhaným údeným syrom. Ak chcete zapnite len vrchný ohrev a zapečte tresku, kým syr pekne nezhnedne. Zemiačky som na tanieri posypala ešte čerstvým kôprom a tresku ešte raz pokapala limetkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu