Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou

fi0na - fotkafi0na, 11. júna 2014
Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou
Foto: fi0na

Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila, som sa do neho načisto zamilovala. Je vynikajúci, Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila, som sa do neho načisto zamilovala. Je vynikajúci, jednoduchý a zdravý.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 bal.
1 téglik
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Príprava je veľmi jednoduchá, celé jedlo pečiem v jednom väčšom pekáči, ktorý potriem olivovým olejom. Zemiačky nakrájam na kocky a poukladám na jednu stranu pekáča. Osolím a posypem rascou (kto nechce nemusí) Na druhú polku poukladám tresku, osolím, okorením a pokvapkám limetkou. Vložím do vyhriatej rúry - 180 st. na 20 minút.

  2. 2

    V panvici opražím minútku na olivovom oleji cesnak pokrájaný na plátky alebo na drobno. Pridám špenát a sparím ho pokým nepustí vodu. Vodu vyberiem lyžicou alebo ju opatrne vylejem a špenát odstavím.

  3. 3

    Tresku so zemiakmi vyberiem z rúry. V rúre zvýšim teplotu na 200. Tresku bohato potrieme smotanou, navrstvíme udusený špenát a posypeme nahrubo nastrúhaným údeným syrom. Ak chcete zapnite len vrchný ohrev a zapečte tresku, kým syr pekne nezhnedne. Zemiačky som na tanieri posypala ešte čerstvým kôprom a tresku ešte raz pokapala limetkou.

Diskusia k receptu

jozka2
FiOna,tvoj recept vyzera velmi slubne,len ten pomer casu pecenia ryby a zemiakov mi nesedi,ja nie som schopna upiect zemiaky za 20 min,iba predvarene a na rybu 20 min.piect je troche vela+dalsi cas zapekania pri 200 st.C,urcite chutovo musi byt velmi dobre jedlo, robim podobne,ale s inym casovym rozlozenim.
fi0na
zemiacky su nove jarne, cerstvo vykopane :) boli rychlo hotove, rybka bola zase hrubsia, tak sa mi obe urobili naraz :)
aroooo
dnes ďalší receptík na rybu, svoj špenát som zmrazila ako pretlak, dalo by sa aj z mrazeného, keby sa trochu na oleji podusil, aby sa odparila prebytočná voda a zhustol? kk
rimanka3
Tak toto ma zaujalo, neviem si to dosť dobre predstaviť, keby nebola noc, tak už pracujem, skúsim určite zajtra, je tam všetko, čo mám rada a okrem syra mám všetko doma, už sa teším.
1x fi0na
tiginko
pekný recept, robievam rybu podobne, len ten údený syr som ešte neskúšala
1x fi0na
kovacska15
no, dnes som to skúsila... ale nemala som kyslú smotanu, ani čerstvý špenát :) tak som použila pretlak a namiesto smotany cottage cheese :) a vonia to skvele a verím, že to bude aj perfektne chutiť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia