File Pangasius s cuketou a zeleninou.

jarbra - bez fotkyjarbra, 13. augusta 2012
File Pangasius s cuketou a zeleninou.
Foto: jarbra

Suroviny

3-4 filety
Marináda:
1 ks
3 PL
alebo základna marináda(ta sa varí ):
trochu
1 ĆL octu 8 % )
7 ks
7 ks
2 ks
1 ks
alebo si urobíme omáčku:
2 menšie
1 ks
1 ks uvarená
2 ks
1 lyžica
 alebo kôpor

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozmrazené pangasius fillé oplachnemé.Necháme na sitku odkvapkať.Priprávime si marinádu( ja som ju robila tentokrát takto ):

    File Pangasius s cuketou a zeleninou. - obrázok 1
  2. 2

    Do misky dáme filé,pridáme šťavu z citróna,korenie na ryby,olivový olej.Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky na 2 hodiny.

    File Pangasius s cuketou a zeleninou. - obrázok 2
  3. 3

    Na plech poukladáme file.Vrch obložíme marinádovou cuketou alebo (inou zeleninou ), pozri recept ,,Grilovaná cuketa,,´.Cuketu nešupeme,narežeme na kolieska alebo pozdlžne.Necháme v marinade 30 minút.

  4. 4

    Takto pripravene dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri strednej teplote asi 20 minút.Vhodna prííloha :čerstvá zelenina alebo šalat.

  5. 5

    Kto má rad omáčky môže si priprávit:Jogurty zmiešame s majonézou,pridáme cibuľku ,uhorky ,mrkvu (uvarenú )pokrajane na drobno,dochutíme soľou,citrónovou šťavou.Zamiešame a pred podávaním file polejeme omáčkou.Vrch omáčky posypeme petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

  6. 6

    alebo zakládnu marinádu :Trochu vody ,ocot alebo šťavu z citróna,čierne celé korenie,nove korenie celé,bobkový listok ,cibuľku,korenie rybacie a soľ. Varíme na miernom ohny asi 15 minút.S marinádou si polejeme file.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: