Foto: jarbra
Suroviny
3-4 filety |
|
Marináda: | |
1 ks |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
alebo základna marináda(ta sa varí ): | |
trochu |
|
1 ĆL octu 8 % ) |
|
7 ks |
|
7 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
alebo si urobíme omáčku: | |
2 menšie |
|
1 ks |
|
1 ks uvarená |
|
2 ks |
|
1 lyžica |
|
alebo kôpor |
|
Postup
-
1
Rozmrazené pangasius fillé oplachnemé.Necháme na sitku odkvapkať.Priprávime si marinádu( ja som ju robila tentokrát takto ):
-
2
Do misky dáme filé,pridáme šťavu z citróna,korenie na ryby,olivový olej.Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky na 2 hodiny.
-
3
Na plech poukladáme file.Vrch obložíme marinádovou cuketou alebo (inou zeleninou ), pozri recept ,,Grilovaná cuketa,,´.Cuketu nešupeme,narežeme na kolieska alebo pozdlžne.Necháme v marinade 30 minút.
- 4
Takto pripravene dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri strednej teplote asi 20 minút.Vhodna prííloha :čerstvá zelenina alebo šalat.
- 5
Kto má rad omáčky môže si priprávit:Jogurty zmiešame s majonézou,pridáme cibuľku ,uhorky ,mrkvu (uvarenú )pokrajane na drobno,dochutíme soľou,citrónovou šťavou.Zamiešame a pred podávaním file polejeme omáčkou.Vrch omáčky posypeme petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
- 6
alebo zakládnu marinádu :Trochu vody ,ocot alebo šťavu z citróna,čierne celé korenie,nove korenie celé,bobkový listok ,cibuľku,korenie rybacie a soľ. Varíme na miernom ohny asi 15 minút.S marinádou si polejeme file.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu