
Treska od tresknutého rybára
Prečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki...

Jednoduché chutné filé
takto ma to naučil môj poľský kamarát, ktorý veľmi obľubuje ryby a takto ma naučil aby...

Rybacia nátierka s paradajkovým pretlakom
Všetky suroviny spolu zmiešame, dochutíme. Podávame s pečivom - povrch môžeme ozdobiť pažítkou, či žeruchou....

Losos s ružičkovým kelom
Do misky si dame javorovy syrup, alebo med, olivovy olej, pretlaceny cesnak, citronovu...

Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...

Ostrý steak z tuniaka
Nakrájané tuniakove steaky osolíme a okoreníme kajenským korením a jemne pokvapkáme olejom. Necháme 10 minút odležať....

Losos s hranolkami
Prezerala som si staršie fotky. Našla som zopár neuverejnených receptov. Toto je jeden z nich....

Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom
Zubáč na masle, kaša zo sladkých zemiakov a omáčka so špenátom. Toto všetko dokopy tvorí...

Lososový pstruh na stredomorský spôsob
Ryby sú zdravé a my ich jeme veľmi málo. Keďže sa mi podarilo v supermarkete...

Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom
. včera som dostal , , pána ZUBÁČA, , to je ,...

Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne
Premeňte obyčajné uvarené zemiaky v šupke na chrumkavú pochúťku....

Zapečené rybie filety/filé
Tento recept je výsledkom snahy o prípravu netradičného pôstneho jedľa napríklad na Veľký piatok, alebo na...

Tartar (tatarák) z lososa
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety, silvestra a podobne akcie. cerstveho lososa je mozne nahradit...

Pečené ančovičky (Hamsi tava)
Výborná, veľmi obľúbená turecká špecialita z maličkých rybičiek....

Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi
Filety zo zubáča trochu opláchneme a vysušíme. Kožu nakrojíme. Z oboch strán rybu okoreníme a...

Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, ...

Rýchla panvica pre dvoch
Keď môže byť jedlo z jedného hrnca, tak môže byť aj z jednej panvice. Pre...

Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.

Hráškový paprikáš
Bola som sama doma. Manžel išiel ráno na krv a mal ísť aj k očnému lekárovi....

Glazovaný losos s omáčkou z whisky
Keď som dnes browsoval po stránkach výrobcu mojej obľúbenej whisky, natrafil som na recept, ktorý...

Zapekaná brokolica s lososom, šampiňónmi a smotanou
Dlhsiu dobu som mala v mraziaku lososa a brokolicu, v chladnicke kyslu smotanu, ktorej o...

Filety z tresky s hubovou omáčkou
Dostali sme chuť na ryby, tak som prehrabal mrazák a našiel filety. V chladničke...

Tuniakový šalát s čínskou kapustou
Kapustu nakrájame na pásiky, zmiešame s ostatnými surovinami a necháme chvílu odležať v chladničke

Treska na provensálsky spôsob
Tento postup som vydedukoval z jedného výborného polotovaru, už ani neviem, kde sa dá kúpiť....

Pstruh potočný pečený v pahrebe
Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý...