Treska od tresknutého rybára

cezar - fotkacezar, 3. marca 2015
Treska od tresknutého rybára
Foto: cezar

Prečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki spolubývajúci chuť na rybku, tak podporím naše supermarkety. Niekedy Zobraziť celý popisPrečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki spolubývajúci chuť na rybku, tak podporím naše supermarkety. Niekedy sa stalo, že darovanú rybu som bol obdarovanému ešte aj pripravil, ale tento druh zábavy rýchlo stráca na aktuálnosti. Takže my športoví rybári nielen že platíme za rybárske lístky ale ešte aj za ryby. No ten kľud a zážitok pri vode nič nenahradí.

15 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

 miešaná
 na ozdobu
 na zapečenie




Postup

  1. 1

    Postup je jednoduchý. Na zmesi masla a oleja orestujeme cibuľku a pridáme miešanú zeleninu. Dochutíme podľa zvyklosti a presvedčenia. Netreba zeleninu dlho trápiť. Dorazí ju teplota pri zapekaní. Zvlášť opečieme plátky ryby posypané korením a soľou na masle. Do vymastenej a vysypanej misy uložíme restovanú zeleninu, na vrch plátky ryby, nastrúhaný syr a ozdobíme cherry rajčinami. A je to. Príprava rýchla a zakončenie ešte rýchlejšie.

    Treska od tresknutého rybára - obrázok 1
  2. 2

    Zapekáme približne 15 minút pri teplote asi 190°C. Príloha môže byť ryža, zemiaková kaša, hranolky,....alebo aj nič. Zelenina doplní prázdne miesto v bruchu popri rybe.

    Treska od tresknutého rybára - obrázok 2
  3. 3

    Dnes som nahradil včerajší recept z krkovičky ľahšie stráviteľnejšou rybou, aby si "varecháči" a hlavne "varecháčky"nemysleli, že my chlapi vieme variť len chlapské jedlá. Určite je potrebné občas odľahčiť naše tráviace ústrojenstvo.

Diskusia k receptu

tassiedevil
no vidíší, tu je to opačne, povolenie nie je potrebné iba vo vnútrozemí na sladkovodné a rybky sú zdarma...pekne si to pripravil, páčia sa mi tie kopčeky v pozadí...:))*****
pacik
Dnes bola tvoja treska u nás na obed a veľmi chutila. A určite to nebolo poslednýkrát, 5* :-)
gubics
Prečo je ten rybár tresknutý? keď vie pripraviť také fajnové rybičky?
tatranocka
Som z rybárskej rodiny,ale syr sme na zapekanie nikdy nepoužívali...keď tak bešamel;žeby som vyskúšala? Problém bude,aký syr - nejaký s málo výraznou vôňou a chuťou...momentálne mi nenapadá,aký.Čo si dal ty?
cezar
@tatranocka , použil som Goudu. Ten nie je až taký aromatický. No Parmezán, alebo niva by prehlušili chuť rýb a zeleniny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia