Filety zo pstruha so studeným zemiakovým šalátom
Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 8. júla 2013
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 8. júla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šalát: Zemiaky uvaríme v šupke. ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme biely jogurt, nasekanú šalotku, korenie, medvedí cesnak, jemne zľahka premiešame osolíme a necháme odležať.
- 2
Na panvičke rozpustíme maslo, rybu osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a grilujeme z každej strany asi 3 – 4 minúty. Na dozdobenie požijeme medvedí cesnak a cviklu macerovanú v červenom víne.
- 3
Macerovaná cvikla: Čerstvú cviklu očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do rajničky spolu s vínom, škoricou, medom a štipkou soli asi na 30 minút na miernom ohni.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu