Filety zo pstruha so studeným zemiakovým šalátom

Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 8. júla 2013
Filety zo pstruha so studeným zemiakovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 filiet
1 PL
200 g
2 PL
600 g
300 g
100 g
50 g
1 ČL
100 g
200 ml
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Šalát: Zemiaky uvaríme v šupke. ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme biely jogurt, nasekanú šalotku, korenie, medvedí cesnak, jemne zľahka premiešame osolíme a necháme odležať.

  2. 2

    Na panvičke rozpustíme maslo, rybu osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a grilujeme z každej strany asi 3 – 4 minúty. Na dozdobenie požijeme medvedí cesnak a cviklu macerovanú v červenom víne.

  3. 3

    Macerovaná cvikla: Čerstvú cviklu očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do rajničky spolu s vínom, škoricou, medom a štipkou soli asi na 30 minút na miernom ohni.

Diskusia k receptu

mesiar50
Mňa tvoj recept zaujal...a máš to aj pekne poskladané a naservírované




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia